Amerika

Matthew Palmer preuzima Balkan

Uz dužnost specijalnog predstavnika državnog tajnika, Palmer će nastaviti obavljati dužnost zamjenika pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja.
Vijesti / Politika | 31. 08. 2019. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni tajnik SAD-a Mike Pompeo imenovao je visokog dužnosnika State Departmenta Matthewa Palmera za specijalnog predstavnika za Balkan, objavio je State Department.

Palmer će u novoj ulozi već 1. Rujna sudjelovati u radu Strateškog foruma na Bledu, a zatim će predstavljati SAD na sastancima Kvinte u Bruxellesu i Podgorici.

''Palmer će predvoditi naša nastojanja da pojačamo diplomatske napore SAD u podršci miru, stabilnosti i napretku u regiji i sredotočiti se na integraciju država Zapadnog Balkana u zapadne institucije'', objavio je State Department.

Uz dužnost specijalnog predstavnika državnog tajnika, Palmer će nastaviti obavljati dužnost zamjenika pomoćnika državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja.

Palmer je prethodno bio direktor Ureda za južnu i središnju Europu.

Američki diplomat oženjen je Beograđankom i govori srpski jezik, piše Srna.

Početkom devedesetih godina radio je u Veleposlanstvu SAD u Beogradu, a i kasnije je, tijekom diplomatske karijere, u više navrata bio angažiran na pitanjima koja se odnose na regiju, prenijeli su beogradski mediji.

Po odlasku iz Beograda, u State Departmentu je imao specijalna zaduženja za Srbiju i Crnu Goru.  Tijekom 2006. i 2007. bio je savjetnik američkog predsjednika Georgea Busha u pitanjima nacionalne Sigurnosti.

Zatim je bio angažitan u Jugoistočnoj Aziji, da bi se potom ponovo vratio u Beograd, na mjesto savjetnika veleposlanika SAD u Srbiji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close