Raskol u stranci

Masovna čistka u SDA

Svi zastupnici koji nisu ispoštovali stav Predsjedništva SDA BiH i koji su djelovali izvanstatutarno isključeni su iz članstva SDA u svojim općinskim organizacijama.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2018. u 20:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto. Logo SDA 

Nakon raskola u StrAnci demokratske akcije u Tuzlanskom kantonu, a što je rezultiralo smjenom kantonalne vlade i postavljanjem nove, omogućeno glasovima zastupnika SDA koji su odbili poslušnost centrali stranke, uvedena su povjereništva u općinske organizacije SDA Banovići, Sapna i Gradačac. Iz članstva je isključen i potpredsjednik SDA u BiH Mirsad Kukić.

“Svi zastupnici koji nisu ispoštovali stav Predsjedništva SDA BiH i koji su djelovali izvanstatutarno isključeni su iz članstva SDA u svojim općinskim organizacijama”, navodi se u priopćenju Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona.

Kako nadalje navode, iz OO SDA Živnice isključena je: Narcisa Šiljegović, zastupnica u Skupštini TK, iz OO SDA Srebrenik isključeni su Mehmed Bajrektarević, zastupnik u Skupštini TK i Jakub Suljkanović, novi premijer TK, dok su iz OO SDA Lukavac isključeni Suad Salibašić zastupnik u Skupštini TK i Enes Gegić, novi ministar za braniteljska pitanja u Vladi TK, javlja BHRT.

Iz OO SDA Tuzla isključena je Slavena Vojinović, nova ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, a iz OO SDA Gračanica isključeni su Mirza Omerdić i Demir Beganović, zastupnici u Skupštini TK.

Iz KO SDA TK, također, navode da su u tijeku postupci za utvrđivanje odgovornosti zastupnika i ministara, kojima su iz OO SDA Sapna, obuhvaćeni – Senad Alić, predsjednik Skupštine TK, iz OO SDA Gradačac – Husein Topčagić, ministar unutarnjih poslova u Vladi TK, iz OO SDA Kalesija – Fetah Hujdur i Zijad Suljkanović, zastupnici u Skupštini TK, iz OO SDA Banovići – Mirsad Kukić, potpredsjednik SDA BiH, Rasim Dostović, Mirsad Bečič, Azra Kahrimanović i Jasmina Lugavić, zastupnik u Skupštini TK.

 

Kopirati
Drag cursor here to close