Postizborna križaljka

Nitko nije siguran: Mostar čekaju dodatna koaliranja

Marić tvrdi kako Koalicija za Mostar 2020 i BH Blok imaju potrebnih 18 vijećnika koji su potrebni za izbor gradonačelnika.
Vijesti / Politika | 21. 12. 2020. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prema broju prebrojanih glasova, nijedna politička opcija, koalicija ili stranka ne može sa sigurnošću potvrditi koliko je osvojila mandata u Gradskom vijeću Mostara'', kaže ispred Koalicije za Mostar, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar Salem Marić.

Kako kaže, prema trenutnom stanju i projekcijama koje imaju s terena, ''probosanske stranke, točnije Koalicija za Mostar 2020 i BH Blok imaju potrebnih 18 vijećnika koji su potrebni za izbor gradonačelnika''.

''Ipak, pozivam kompletnu javnost na dodatno strpljenje dok ne dobijemo potvrđene rezultate iz kojih će biti precizno vidljivo koliko je kome pripalo mandata. Tek tada će se otvoriti prostor za daljnje političke razgovore. Ono što je u ovom trenutku izvjesno je da će za izbor gradonačelnika biti potrebna dodatna politička koaliranja. Mi od početka naglašavamo da smo spremni za razgovore i političke dogovore sa svim političkim subjektima koje mogu osigurati izbor dr. Guzina za gradonačelnika'', rekao je Marić.

No, u izbornoj noći je iz BH bloka poručeno kako ne žele koalirati sa SDA.

''Nismo se, za razliku od SDA i njihove koalicije bavili bljuvotinama, kaljanjem ugleda i govorom mržnje. Prilikom odabira partnera dobro ćemo razmisliti kako dalje'', rekla je za Bljesak.info Baralija.

I Nermin Nikšić je objavio kako ''će biti zanimljivo vidjeti koliko će gradskih vijećnika biti izabrano iz stranaka koje su pristale biti ikebana SDA-u na njihovoj listi''.

''Poznajući mašineriju i inženjering SDA vrlo malo, možda samo poneki izuzetak da potvrdi pravilo. O tome kako ćemo se postaviti u budućem Gradskom vijeću odlučit će organi stranke…'', poručio je Nikšić.

Danas se iz HDZ-a BiH i HNS-a upozorava na izborne krađe nakon zatvaranja birališta ''odnosno nestajanje glasova iz tri gradska izborna područja u kojima žive većinsko hrvatsko stanovništvo, a radi se o gradskim područjima Jug, Zapad i Jugozapad''.

Kopirati
Drag cursor here to close