Nakon biranja

Marić: Matematika je u Mostaru najvažnija

Marić je poručio da je Koalicija za Mostar izašla s platformom, a ''svi koji su spremni da je prihvate - dobro su došli''.
Vijesti / Politika | 20. 12. 2020. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nadamo se da ćemo imati više od 12, SBB, DF, SBiH i BPS - ovih pet stranaka će imati sigurno preko 12 vijećnika, 14 ili 15", kazao je Salem Marić, predsjednik Gradske organizacije SDA Mostar, ispred Koalicije za Mostar koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS.

Rekao je da je matematika u Mostaru najvažnija - te da se nada kako će ova koalicija imati većinu u Gradskom vijeću, te da će njihov kandidat Zlatko Guzin biti gradonačelnik Mostara.

Rekao je kako SDA sama ne može ponoviti rezultat iz 2008. godine kada su imali 12 vijećnika, ali je rekao da koalicija može imati više, 14 ili 15 koliko se nadaju.

Marić je poručio da je Koalicija za Mostar izašla s platformom, a ''svi koji su spremni da je prihvate - dobro su došli''.

"Matematika u Mostaru je najvažnija, mi imamo prirodne saveznike, znam koga bi voljeli. Ako ćete dvotrećinsku većinu - 24 vijećnika, nadpolovičnu 18, a najvažnije odluke se donose dvotrećinskom većinom. Mi smo sve učinili da Bošnjak bude gradonačelnik, naš Zlatko Guzin, mislim da on to zaslužuje. Predstavljat će sve građane Mostara, to je pokazao u kampanji, siguran sam da će on biti gradonačelnik", istakao je Marić.


Kopirati
Drag cursor here to close