Izazov

Marić izazvao Oručevića: Ukoliko nisi politička kukavica, javno se sučelimo na Face TV

''Ukoliko nije politička kukavica, Oručević bi morao konačno prihvatiti ovaj poziv, jer se u demokratskim društvima razgovara, a ne drže javni medijski monolozi'', oštar je bio Marić.
Vijesti / Politika | 16. 01. 2021. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Gostovanje bivšeg gradonačelnika Mostara Safeta Oručevića u programu Face TV, u kome je iznio niz neistina i kleveta na moj račun, samo je jedan od primjera njegovog manipulativnog ponašanja, sa ciljem diskreditacije sviju onih koji mu se iz nekog razloga ne dopadaju ili ih ne može kontrolirati'', navodi Salem Marić Predsjednik GO SDA Mostar u priopćenju za javnost.

''Neistine, uvrede i klevete koje je iznio Oručević u razgovoru za Face TV samo dokazuju kako njegova podrška Koaliciji za Mostar 2020. na lokalnim izborima u Mostaru nije bila iskrena, te da je iza svega stajala samo njegova opsesija da se na bilo koji način domogne barem komadića vlasti'', navodi Marić.

Pozvao je Oručevića da pojasni razloge zbog čega su ''iza njegovih projekata, tijekom zadnjih dvadesetak godina, ostajali samo pustoš, ojađeni ljudi bez posla i dugovi?''

Umjesto što manipulira javnošću putem medija, Oručević bi mogao pojasniti kakva je bila njegova uloga u sramotnom brisanju sa medijske scene Radiotelevizije Mostar i slanju desetina radnika ove medijske kuće na ulicu? Bilo bi dobro čuti i Oručevićevo objašnjenje o razlozima propasti brojnih poduzetničkih poslova u strogom centru Mostara, kao i to na koji način se dolazilo do arhive njegovog Centra za mir i zašto je ta nevladina organizacija svojevremeno nagrađivala ljude koji su otvoreno dovodili u pitanje presude Haškog suda i veličali ratne zločince?

''Što se pak tiče laži i kleveta gospodina Oručevića u vezi izbornog procesa u Mostaru, moram kazati da je kompletna nadležnost ipak u rukama Centralne izborne komisije BiH i nadležnih organa, a nikako pojedinaca ili onih koji bi bez izbornog legitimiteta da love u mutnom i vode nekakve vlastite medijske ratove'', navodi Marić.

Dodaje da ''kao lider jedne od najjačih stranaka u Mostaru, svakako da podržavam sve aktivnosti na utvrđivanju činjenica o eventualnim izbornim nepravilnostima, a što smo i kao stranka i kao Koalicija za Mostar 2020. već nekoliko puta javno tražili''.

Marić je predložio da Face TV organizira javni duel u studiju te televizije, ''gdje bismo se suočili argumentima, činjenicama i mišljenjima, na svaku temu o kojoj bi se trebalo i moralo raspraviti''.

Kopirati
Drag cursor here to close