Kriva SDA

Maratonsko premišljanje: SDP odbio vlast sa SDA

Protiv koalicije glasovao je 61 izaslanik, 31 je glasovao za koaliranje, a šest ih je bilo suzdržano.
Vijesti / Politika | 09. 02. 2019. u 22:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) nakon višesatnog zasjedanje donio je konačnu odluku o tome da neće započinjati pregovore sa Strankom demokratske akcije (SDA) o formiranju vlasti na federalnoj i državnoj razini.

Protiv koalicije glasovao je 61 izaslanik, 31 je glasovao za koaliranje, a šest ih je bilo suzdržano.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a nakon sjednice Glavnog odbora koja je trajala 12 sati, rekao je kako je SDA ''uništila svaku mogućnost ulaska SDP-a u vlast zbog uvođenja izaslanika HDZ-a i SNSD-a u Domove naroda čime je omogućena blokada svih procesa''.

''SDA je igrala dvostruku ulogu, pozivajući Bh. blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a'', poručio je Nikšić pojasnivši zašto SDP neće u koaliciju sa SDA.

GO SDP BiH će putem svojih zastupnika na svim razinama afirmirati i podržavati put BiH u EU i NATO savez, jednakopravnost građana i naroda na području cijele BiH, te ekonomske i socijalne reforme.

Glavni odbor je zadužio Predsjedništvo stranke da pokrene pitanje formaliziranja BH bloka, pa i ujedinjenje lijevo orijentiranih političkih stranaka.

Kopirati
Drag cursor here to close