Kritika vlasti

Magazinović: Državu BiH vode loši đaci

''BiH je jedina zemlja na svijetu u kojoj se može dogoditi i da ministrica obrane nedobivanje MAP-a, bez imalo nelagode, ocijeni kao ohrabrenje i poticaj'', rekao je Magazinović.
Vijesti / Politika | 28. 04. 2018. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu održavanja sjednice ministara vanjskih poslova članica NATO-a koja je održana u Bruxellesu, te odgađanja aktivacije Akcijskog plana za članstvo (MAP) BiH u NATO-u, predsjednik Glavnog odbora SDP-a i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH Saša Magazinović izjavio je da je odluka očekivana, jer vlasti nisu uradile zadaću. 

''Zadaću nisu uradili jer su loši đaci bez radnih navika, koji ne zaslužuju šansu za popravni ispit. Pri tome su još i vrlo drski prema javnosti, jer nas obmanjuju šireći optimizam bez pokrića kada je u pitanju put ka EU i NATO-u'', rekao je Magazinović.  

Dodao je da se frustrirajuće poigravanje sa inteligencijom naroda i zamazivanje očiju stanovništva očigledno nastavlja, te da je Bosna i Hercegovina jedina zemlja na svijetu u kojoj se može dogoditi i da ministrica obrane nedobivanje MAP-a, bez imalo nelagode, ocijeni kao ohrabrenje i poticaj. 

Magazinović je istaknuo da, nakon što je iz institucija EU nedavno stigla poruka da nema ništa od kandidatskog statusa za BiH u mandatu ove vlasti - čime su demaskirana lažna obećanja i optimizam bez pokrića kojim smo agresivno obasipani, vijest da nećemo dobiti ni aktivaciju MAP-a znači potpuni bankrot trenutne politike u ispunjavanju najvažnijih vanjskopolitičkih ciljeva Bosne i Hercegovine. 

'Bankrot je to i koncepta vođenja ovih procesa, koji umjesto da budu transparentni i uključuju cjelokupnu javnost, poziciju i opoziciju, civilno društvo, medije, akademsku zajednicu i sve druge koji mogu pomoći, zapravo predstavljaju suprotnost svega nabrojanog. Rješenje za napredak države je jednostavno: promjeniti koncept i loše đake koji vode proces'', izjavio je Magazinović,.

Kopirati
Drag cursor here to close