Vremeplov

Luksuzni prvomajski izlet: Željko i Živko u Vatikanu

''Komšić i njegovo izaslanstvo u Rimu će boraviti od 29. travnja do 3. svibnja, a kao što priliči šefu države boravit će u elitnom hotelu'', pisalo se.
Vijesti / Politika | 29. 04. 2020. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Željko Komšić, član Predsjedništva BiH. predvodit će bh. izaslanstvo u Rimu povodom beatifikacije pape Ivana Pavla II. zakazane za 1. svibanj. Komšić će na proglašenje blaženim pape Ivana Pavla II povesti izaslanstvo od 13 članova, a u Italiji će boraviti pet dana!'', pisalo je 29. travnja 2011. godine na stranicama portala Bljesak.info.

Naime, Papa Benedikt XVI. na drugu uskrsnu nedjelju, nedjelju Božanskog milosrđa 1. svibnja 2011., proglasio je blaženim slugu Božjega Ivana Pavla II. A u Vatikanu su se poželjeli naći i naši državnici. Tako su Željko Komšić, tadašnji član Predsjedništva BiH i Živko Budumir, tadašnji predsjednik Federacije BiH sa svojim izaslanstvima, o našem trošku, napravili malo veći izlet u Vatikan.

''Prema najavi, koju je hrvatski član Predsjedništva dostavio Ministarstvu vanjskih poslova BiH, Komšić sa mnogobrojnom pratnjom putuje službenim automobilima od Sarajeva do Splita, a onda će se ukrcati na trajekt i prebaciti u Italiju.

Komšić i njegovo izaslanstvo u Rimu će boraviti od 29. travnja do 3. svibnja, a kao što priliči šefu države boravit će u elitnom hotelu.

  / Facebook

Očekuje se da će činu beatifikacije 1. svibnja prisustvovati oko pola milijuna hodočasnika, a da bi izbjegao opću gužvu i odmorio se od iscrpljujućeg puta, Komšić će produžiti boravak i to o trošku države koja će platiti putovanje, smještaj i obavezne dnevnice.

Predviđeno je da se Komšiću u Rimu pridruži i izaslanstvo predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, pa će troškove podijeliti sudjelovanjem proračunskih sredstava FBiH.

Katolički vjernici, koji nisu imali priliku da o trošku države putuju u Vatikan, morali su do ožujka rezervirati karte i hotelski smještaj u Rimu, a najjeftiniji dvodnevni aranžman preko Biskupije vrhbosanske bio je 440 KM'', objavljeno je na ovim stranicama 29. travnja prije devet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close