Ne smiruju se strasti

Lovrinović: Prijedlog da Cikotić bude ministar sigurnosti je provokacija

"Za mene osobno ovo je čista provokacija i čini mi se jedan od posljednjih testova naše tolerancije prema SDA. Prijedlog nije prihvatljiv i neću podići ruku za njega", izjavio je Lovrinović.
Vijesti / Politika | 15. 06. 2020. u 21:26 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Ured predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije stigao je prijedlog SDA da se na poziciji ministra sigurnosti nađe kadar te stranke Selmo Cikotić, za što šef Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nikola Lovrinović kaže da je čista provokacija.

"Za mene osobno ovo je čista provokacija i čini mi se jedan od posljednjih testova naše tolerancije prema SDA. Prijedlog nije prihvatljiv i neću podići ruku za njega", izjavio je Lovrinović Srni.

"Ono što je za mene prihvatljivo, a kako bih sudjelovao u bilo kakvim rješenjima, jeste izmjena Izbornog zakona sa rješenjima za legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda. SDA je sve kreativnija u procesu udaljavanja sa HDZ. Vidjet ćemo", poručio je Lovrinović.

Fahrudin Radončić podnio je ostavku na mjesto ministra sigurnosti u Vijeću ministara 2. lipnja.

Cikotić je četiri godine bio savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH. Ranije je vršio dužnost ministra obrane u Vijeću ministara, i to u razdoblju od travnja 2007. do veljače 2012. godine.

Prilikom izbora na tu poziciju i 2007. godine negodovali su Hrvati Bugojna, tražeći da konačno budu procesuirani predmeti zločina počinjenih nad Hrvatima u ovom dijelu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close