U ožujku

Lovrinović: HNS će u proceduru poslati novi prijedlog izmjena Izbornoga zakona

Stranke HNS-a će u ožujku u parlamentarnu proceduru poslati novi prijedlog izmjena Izbornoga zakona BiH", rekao je Lovrinović.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lovrinović je gostujući u emisiji Zrcalo tjedna Naše TV rekao kako su se predstavnici međunarodne zajednice aktivno uključili u proces donošenja izmjena Izbornoga zakona BiH.

"Ako, pak, od tog ne bude ništa, stranke HNS-a će u ožujku u parlamentarnu proceduru poslati novi prijedlog izmjena Izbornoga zakona BiH", rekao je Lovrinović.

Lovrinović je rekao kako je u posljednjih nekoliko dana predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zaoštrio svoju retoriku, posebno nakon izjava Bakira Izetbegovića da će Hrvati dobiti rat ako budu tražili treći entitet, kako bi hrvatskom puku pokazao što se događa na bošnjačkoj političkoj sceni, posebno u SDA, prenosi Dnevnik.ba.

Video: Zrcalo tjedna

"Naš prijedlog Izbornoga zakona je odbijen u startu, a da nije ni pogledan. Ovo što je Izetbegović govorio u Zagrebu nije ni blizu onoga što on nama uistinu želi uraditi", rekao je Lovrinović.

Pozvao je i kolege bošnjačke političare da se urazume, pristanu poštivati Ustav BiH i prihvate da su Hrvati konstitutivan narod u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close