SDA

'Lord' Emir otpao zbog Asima

Tako je odlučeno da umjesto ranije predloženih Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića, na sjednici Skupštine KS koja počinjeu 10 sati, budu imenovani Kenan Alikadić i Hajrudin Grabovica.
Vijesti / Politika | 03. 03. 2020. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kantonalni odbor SDA donio je sinoć odluku da predloži nove ministre u Vladi Kantona Sarajevo. Tako je odlučeno da umjesto ranije predloženih Emira Hadžihafizbegovića i Senada Hasanspahića, na sjednici Skupštine KS koja počinjeu 10 sati, budu imenovani Kenan Alikadić i Hajrudin Grabovica.

KO SDA Grabovicu je predložio za ministra za boračka pitanja, a Alikadića za ministra za kulturu i sport.

Ova odluka dolazi nakon afere "Asim" i objavljivanja snimka u kojoj se spominju imena Hadžihafizbegovića i Hasanspahića.

Ova informacija potvrđena je u Klubu SDA u Skupštini KS.

''Nismo željeli da novi premijer i nova Vlada budu taoci unutarstranačkih odnosa u SDA'', rečenon je za Avaz iz stranke.

Podsjetimo, na snimci koji je objavio Semir Efendić, čuje se da su preko "Glumca" (Hadžihafizbegović) i "Cvrleta" (Hasanspahić) Asim Sarajlić i zastupnik SDA Sabahudin Delalić obećavaju završiti zaposlenje supruge izaslanika koji je trebao, zauzvrat, glasati za Fikreta Prevljaka, a ne za Efendića na nedavnim izborima za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, prenosi Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close