Novi mandati

Lokalni izbori: Već imamo devet pobjednika

Dvije sigurne pobjede ima i SNSD, i to u općinama Jezero i Mrkonjić Grad.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2020. u 19:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zatvorena su biračka mjesta u BiH za Lokalne izbore 2020. godine. Devet osoba, kandidata za načelnike već od ranije znaju da im je pobjeda zagarantirana. Naime, u devet općina za načelničku poziciju kandidirala se samo jedna osoba, odnosno - nemaju protukandidata, piše N1.

Tako su stranke SDA, SNSD i HDZ zadržale svoje pozicije u devet bh. općina, a uglavnom se radi o dugogodišnjim načelnicima u općinama Teočak, Domaljevac - Šamac, Orašje, Mrkonjić Grad, Jezero, Olovo, Grude, Ravno i Usora.

Tajib Muminović je jedini kandidat za načelnika općine Teočak. On je SDA-ov kandidat koji ovom općinom vlada već 26 godina. Mandat će dobiti na još četiri godine budući da protukandidata - nema.

Njegov stranački kolega također će dobiti novi četverogodišnji mandat na čelu Olova.

Riječ je o Đemalu Memagiću, koji važi i za najbogatijeg načelnika u BiH. Na čelu Olova je od 2012. godine.

Dvije sigurne pobjede ima i SNSD, i to u općinama Jezero i Mrkonjić Grad.

Snežana Ružičić, koja je jedna od sedam žena na čelu bh. općina također je sigurna pobjednica u jednoj od najmanjih općina u BiH - Jezeru. Ovo će joj biti drugi mandat na ovoj poziciji.

Dragan Vođević je pobjednik u Mrkonjić Gradu. SNSD je odlučio da ga kandidira u ovoj bh. općini. Divna Aničić, koja je aktualna načelnica bit će nositelj liste SNSD-a u ovoj izbornoj jedinici.

U preostalih pet općina gdnije nije bilo nikakve neizvjesnosti oko čelne pozicije - HDZ može upisati kao 'već dobijene bitke'.

Stjepan Piljić trenutno obnaša funkciju v.d. načelnika općine Domaljevac - Šamac, a na lokalnim izborima 2020. godine dobit će puni mandat. Prema podacima dostupnim na stranici domaljevac.ba - na čelu općine je od 2018. godine.

Marijan Oršolić - Bano bit je siguran pobjednik izbora u Orašju samo ako zaokruži svoje ime na glasačkom listiću.

Ljubo Grizelj, također kadar HDZ-a pobjednik u Grudama. Prvi mandat dobio je 2012. godine, a kao prvi čovjek općine radit će još četiri.

Andrija Šimunović u općini Ravno također će dobiti novi mandat, a HDZ-ovu listu pobjednika za mjesto načelnika općina osigurao je i Zvonimir Anđelić. On će na čelo Usore.

Kopirati
Drag cursor here to close