Uputio čestitku

Ljubić: Plenkovićev ugled i utjecaj u Europi će pomoći bh. Hrvatima

Ovaj rezultat je, tvrdi, priznanje za dosadašnje vođenje Vlade i Države te prilika da Hrvatsku usprkos globalnoj krizi učinite sigurnom i jakom.
Vijesti / Politika | 06. 07. 2020. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić uputio je u ponedjeljak čestitku Andreju Plenkoviću nakon uspjeha na izborima za Hrvatski sabor.

U ime članova Glavnog vijeća HNS-a BiH i u svoje osobno ime, naveo je Ljubić, upućujem iskrene čestitke Vama i čitavom vodstvu HDZ-a na velikoj pobjedi na općim parlamentarnim izborima za Hrvatski sabor.

Ovaj rezultat je, tvrdi, priznanje za dosadašnje vođenje Vlade i Države te prilika da Hrvatsku usprkos globalnoj krizi učinite sigurnom i jakom.

''Vaš ogroman ugled i nesumnjiv utjecaj u Europi i svijetu će vjerujem i nama Hrvatima u BiH pomoći ostvariti ustavom zajamčenu jednakopravnost, očuvanje narodnog političkog subjektiviteta odnosno jednakog prava na Bosnu i Hercegovinu'', kazao je.

''Kao institucija koja, zajedno s Predsjedništvom Hrvatskog narodnog sabora BiH, artikulira i definira hrvatsku politiku u BiH očekujemo nastavak suradnje s institucijama Republike Hrvatske posebno onima nadležnim za pitanja Hrvata izvan RH kao što su Odbor za Hrvate izvan RH Hrvatskog sabora, Središnji državni ured za Hrvate izvan RH, Hrvatska diplomacija i Europarlamentarci'', navodi.

''Gospodine Predsjedniče, primite izlaze našeg poštovanja i zahvalnosti za dosadašnju suradnju uz želje za uspješno vođenje Vlade u dolazećem mandatnom razdoblju'', poručio je Ljubić Plenkoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close