Marinkova ideja ili...?

Ljubić: HNS nije dao suglasnost Čavari da raspusti Parlament

Po Ljubićevim riječima, Predsjedništvo HNS to pitanju uopće nije razmatralo na svojoj posljednjoj sjednici.
Vijesti / Politika | 15. 01. 2018. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hrvatski narodni sabor (HNS) nije dao suglasnost predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari da raspusti oba doma Parlamenta Federacije BiH'', izjavio je u ponedjeljak u Mostaru predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH Božo Ljubić.

Nakon sjednice Glavnog vijeća HNS-a BiH, na konferenciji za novinare Ljubić je medijskim špekulacijama ocijenio pisanje nekih medija da je HNS BiH dao suglasnost predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari da raspusti oba doma Federalnog parlamenta, ako se do početka proračunske godine ne usvoji federalni proračun.

Po Ljubićevim riječima, Predsjedništvo HNS to pitanju uopće nije razmatralo na svojoj posljednjoj sjednici.

Podsjetimo, predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara potvrdio je u ponedjeljak kako razmišlja o tome da raspusti parlament F BiH istaknuvši kako takav potez koji bi i u bosanskohercegovačkim kaotičnim uvjetima bio presedan vidi kao jedan od načina sprječavanja produbljivanja sadašnje krize u odnosima između vladajućih bošnjačkih i hrvatskih stranaka.

"Ako će to spriječiti dalje sukobe i dalju eskalaciju nacionalizma koja će nas još više udaljiti jedne od drugih, onda je bolje realizirati ovu odredbu ustava i raspustiti Parlament Federacije BiH", kazao je Čavara u intervjuu za Nezavisne novine.

Kopirati
Drag cursor here to close