Poruka iz Mostara

Ljubić: Bošnjačkoj politici ipak je bitniji spas BiH nego Komšić

"Primijećujem i svjedočim da u bošnjačkoj politici sazrijeva uvjerenje da je zapravo važnije za BiH spašavati BiH, nego spašavati vojnika Ryana, pardon Komšića", poručio je Ljubić.
Vijesti / Politika | 17. 09. 2021. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpuno sam uvjeren u to da će do kraja godine biti usvojene izmjene Izbornog zakona BiH, koji će omogućiti legitimno političko predstavljanje svim konstitutivnim narodima BiH i mogućnost kandidiranja svim građanima BiH, kazao je predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Božo Ljubić u Mostaru.

Naime, Ljubić je na konferenciji za medije nakon sjednice Glavnog vijeća naglasio kako "nema nimalo sumnji te da se to temelji na mnogo elemenata, a u prvom redu eskalaciji političke krize".

Foto: D.K./ Bljesak.info / Sjednica Glavnog vijeća HNS-a u Mostaru

"U ovom trenutku je ta kriza eskalirala nakon donošenja zakona koji je Inzko na odlasku nametnuo i uvjerenje koje  polako sazrijeva u BiH da bez izmjena Izbornog zakona zapravo u konačnici šteti i BiH i svim njenim narodima.  Konkretno, najveće rezerve prema izmjenama Izbornog zakona su dolazile s bošnjačke strane, dakle, bošnjačke politike u BiH i ja primijećujem i svjedočim da u bošnjačkoj politici sazrijeva uvjerenje da je zapravo važnije za BiH spašavati BiH, nego spašavati vojnika Ryana, pardon Komšića.

Prema tome, u tom kontekstu smatram da u BiH kod domaćih politčkih čimbenika, posebice, u Sarajevu sazrijeva uvjerenje da je došlo vrijeme da pristupimo promjeni Izbornog zakona koji će omogućiti legitimno predstavljanje svim  konstitutivnim narodima, a koje je do sada samo Hrvatima bilo onemogućeno u izborima za člana Predsjedništva, pa dijelom i u sami Dom naroda", poručio je Ljubić.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Sjednica Glavnog vijeća HNS-a u Mostaru

On je istaknuo kako svoje uvjerenje temelji i na tome da je u međunarodnoj zajednici, u prvom redu SAD-a i EU sazrela klima do te mjere da je apsolutno došlo vrijeme da se dođe do izmjena Izbornog zakona u BiH.

Također, na konferenciji za medije rečeno je i da će Glavno vijeće zaključkom Predsjedništva HNS-a započeti projekat izrade demografske strategije i revitalizacije Hrvata u BiH.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Sjednica Glavnog vijeća HNS-a u Mostaru
Kopirati
Drag cursor here to close