Bira se, bira

Livno, Ljubuški, Široki…: Gužvi na biralištima nema

Za Gradsko vijeće Širokog Brijega, bore se kandidati iz devet političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale dvije osoba.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2020. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području Grada Livna sva birališta su otvorena jutros u 7.00 sati i za sada sve protječe u najboljem redu, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Livno Boženko Mamuza.

Po njegovim riječima, na području grada Livna otvorena su 42 biračka mjesta.

U tom gradu registrirano ukupno 27 295 birača.

Za Gradsko vijeće bore se kandidati 13 političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale četiri osobe.

U Širokom Brijegu otvoreno je 38 biračkih mjesta plus jedan mobilni tim jutros na vrijeme, u 7.00 sati. Izbori se prvi put održavaju u uvjetima epidemije Covid-19.

Za Gradsko vijeće Širokog Brijega, bore se kandidati iz devet političkih subjekata, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale dvije osoba.

Ukupno je u tom gradu 23 532 registriranih birača s pravom glasa.

''Gužvi nema i izborni proces zasad protječe bez problema'', izjavio je za Fenu predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Široki Brijeg Mate Mikulić.

Video: U Širokome Brijegu bez gužvi, birališta otvorena na vrijeme

I 51 biračko mjesto u Ljubuškom otvoreno je jutros na vrijeme, u 7.00 sati.

''Za Gradsko vijeće Ljubuški, koje broji 97 mjesta, bore se kandidati iz 9 stranaka, dok su se za mjesto gradonačelnika kandidirale tri osobe'', kazao je za Fenu predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Ljubuški Stipe Bubalo.

Ukupno je u tom gradu 22 543 registriranih birača s pravom glasa, od čega 286 putem redovnih mobilnih timova i više od 100 koji glasuju putem posebnom Covid mobilnoga tima.

''Epidemiološke mjere bi se trebale poštovati i ne očekujemo nekih velikih problema'', istaknuo je Bubalo.

I birališta na području općine Bugojno otvorena su jutros u sedam sati, te za sada nema problema, niti veće gužve, izjavio je Feni predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Mirza Ibrahimović.

''Obišao sam četiri biračka mjesta i trenutno nema gužve'', kazao je Ibrahimović.

Na području općine Bugojno otvorena su 43 redovna biračka mjesta, a na terenu su tri mobilna tima.

U općini Bugojno registrirano je oko 30.000 birača koji će danas moći glasati za budući sastav Općinskog vijeća, kao i za poziciju načelnika za koju su kandidirane četiri osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close