Fotelja

Livanjsko-duvanjska križaljka: Ruši se Ivan Vukadin?

Namjera je iz buduće Vlasti izbaciti Devedesetku koja je već preuzela upravljanje Skupštinom, a umjesto njih instalirati HNL.
Vijesti / Politika | 11. 11. 2019. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dok Ivan Vukadin pretendent za mandatara Vlade Hercegbosanske županije i aktualni načelnik Općine Tomislavgrad, nakon svojevrsnog stranačkog puča i neuspješnog pokušaja preuzimanja najvećeg županijskog poduzeća, Hercegbosanskih šuma, računa na kompromis u sukobu s livanjskim HDZ BiH, oni mu u međuvremenu spremaju kontraudar i njegovu političku eutanaziju'', tvrdi predsjednik Županijske neovisne liste i zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije Draško Dalić.

Kako je prenio Tomislavcity, u nedjelju navečer održan je sastanak livanjskih HDZ-ovaca s vodstvom duvanjske Hrvatske nezavisne liste koja u županijskoj Skupštini ima tri zastupnika.

Namjera je iz buduće Vlasti izbaciti Devedesetku koja je već preuzela upravljanje Skupštinom, a umjesto njih instalirati HNL.

Na taj način bi umjesto Vukadinu odanih kadrova Devedesetke iz Livna u vlast ušli duvanjski HNL-ovci koji bi bili po mjeri livanjskog HDZ-a.

''Koja ironija, ono što je Vukadin bio namijenio livanjskom HDZ-u kako bi osigurao potpunu vlast u Županiji, oni sada pokušavaju isporučiti njemu. Međutim, da bi se taj plan realizirao potrebno je osigurati potporu Kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini gdje je do sada Vukadin imao kontrolu svih šest zastupnika iz Tomislavgrada. Ključno je pitanje hoće li Vukadin nakon ovoga zajedno s Devedesetkom nastaviti pohod na „Šume“ i istovremeno gurati svoje imenovanje za predsjednika Vlade ili je za oboje već kasno'', navodi Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close