Vlada HNŽ

Liječnici, policajci i prosvjetni djelatnici ''ubačeni'' u Proračun za 2019.

Istaknuto kako će u Proračunu biti planirana sredstva za onaj dio obveza koje je Vlada preuzela potpisivanjem kolektivnih ugovora sa sindikatima zdravstva i obrazovanja.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2018. u 16:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 89. sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije započela je raspravu o Nacrtu Proračuna Hercegovačko-neretvanske županije za 2019. godinu o kojem je uvodno govorio Adnan Faladžić, ministar financija.

Tijekom rasprave poglavito je istaknuto kako će u Proračunu biti planirana sredstva za onaj dio obveza koje je Vlada preuzela potpisivanjem kolektivnih ugovora sa sindikatima zdravstva i obrazovanja kao i onih čije se potpisivanje uskoro očekuje, odnosno kolektivnih ugovora sa sindikatima policijskih i državnih službenika i namještenika.

Također, resorno Ministarstvo zaduženo je da razmotri mogućnosti povećanja proračunskih izdvajanja za visokoškolske ustanove, te područje kulture i športa. Ministri su ukazali na zakonske obveze koje ih očekuju u 2019. godini, nakon čega je zaključeno kako će svi prijedlozi biti dostavljeni resornom Ministarstvu koje će za sljedeću sjednicu pripraviti Nacrt Proračuna.

Zakona o policijskim službenicima HNŽ poslan u Skupštinu

Vlada je usvojila Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima HNŽ koji je upućen u daljnji skupštinski postupak. Istaknuto je i to kako su razlozi donošenja isključivo usuglašavanje sa Zakonom o mirovinskom i invalidskom osiguranju Federacije Bosne i Hercegovine.

Iz resora Ministarstva za pitanja branitelja doneseno je niz odluka koje se odnose na odobravanje jednokratnih novčanih pomoći za pokrivanje troškova liječenja branitelja i članova njihovih obitelji, izgradnju spomen-obilježja i obilježavanje značajnih datuma.

Vlada je, kontinuirano radeći na rješavanju problema tužbi i presuda na teret županijskog proračuna, usvojila Zaključak u svezi s nastavkom aktivnosti na provedbi javnih poziva o podnošenju prijava potraživanja odnosno zaključenja izvansudskih nagodbi.

Milijun KM za subvencije privatnim poduzećima

Vlada HNŽ dala je suglasnost na sporazume o prijenosu vlasništva nad opremom za educiranje i stjecanje potrebnih praktičnih znanja, nabavljenoj u sklopu projekta BACAR, u kojem je partner Ministarstvo gospodarstva, Srednjoj poljoprivredno-tekstilnoj i Turističko- ugostiteljskoj školi u Mostaru.

Također, Vlada je usvojila Informaciju Ministarstva gospodarstva o provedbi javnog poziva i Odluku o dodjeli 1.000.000 KM za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima.

Vlada je na današnjoj sjednici raspravila i Informaciju Ministarstva unutarnjih poslova koja se odnosi na problematiku vezanu uz migrantsku krizu, te je usvojila zaključak kojim zadužuje MUP da nastavi kontinuirano pratiti stanje na terenu, poduzimati sve potrebne mjere i o tomu redovito izvješćivati Vladu.

Kopirati
Drag cursor here to close