Arnaut

Leteći cirkus: Što je Zvizdić poslao Denisu, i obrnuto

Arnaut podsjeća da je Zvizdić, kao predsjedatelj Doma, potpisao tu prvu urgenciju prema Zvizdiću
Vijesti / Politika | 30. 09. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut uputio je drugu urgenciju predsjedatelju Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću za dostavu odgovora na zastupnička pitanja, a nakon što je istekao rok od 30 dana od prve urgencije.

Arnaut je objavio kako je i ovu urgenciju uputio u skladu sa striktnim odredbama Poslovnika, ''posredstvom predsjedavajućeg Predstavničkog doma'', odnosno posredstvom samog Zvizdića.

Arnaut podsjeća da je Zvizdić, kao predsjedatelj Doma, potpisao tu prvu urgenciju prema Zvizdiću kao ''predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, odnosno samom sebi, 29.8.2019.g.'', što potvrđuje i akt koji je priložio.

''Tim aktom ste predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odnosno sebe, obavijestili o roku za dostavu odgovora. Također ste predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, tj. samom sebi, dostavili moju urgenciju'', navodi Arnaut. 

''Kako predsjedavajući Vijeća ministara, međutim, nije odgovorio na moja pitanja ni nakon šte ste ga, odnosno sebe, o navedenom upoznali, ovim putem drugi put tražim da kod predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odnosno kod samog sebe, urgirate dostavu odgovora. Također Vas molim da predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, odnosno sebe, upoznate da su Zakonom o parlamentarnom nadzoru propisane sankcije za neodgovaranje na poslanička pitanja'', stoji u Arnautovoj urgenciji kojom je ilustrirao apsurdnost obnašanja funkcija šefa zakonodavne i izvršne vlasti od strane iste osobe.

Naime, Arnaut već duže od tri mjeseca pokušava od Zvizdića dobiti odgovor hoće li naložiti da vozila u kojim se nalazi, kao i ona u Zvizdićevoj pratnji, ne koriste zvučnu i svjetlosnu signalizaciju osim u iznimnim situacijama, te hoće li naložiti da ta vozila poštuju sve prometne propise, uključujući da se ne ubacuju ispred drugih vozila na raskrižju preko puta zgrade Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close