Svjedok potpisivanja Daytona

Francuska predana teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH

Le Drian je žestoko osudio sve oblike propitivanja teritorijalne cjelovitosti i postojanja Bosne i Hercegovine kao države.
Vijesti / Politika | 05. 05. 2021. u 08:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao "svjedok" Daytonskog sporazuma, potpisanog u Parizu 14. prosinca 1995. godine, Francuska ostaje predana teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine, objavio je francuski ministar za Europu i vanjske poslove Jean-Yves Le Drian nakon razgovara s ministricom vanjskih poslova BiH, Biserom Turković.

Ministri su razgovarali o aktualnoj zdravstvenoj krizi i multilateralnoj pomoći koju pruža EU unutar COVAX mehanizam te o pristupu cjepivima.

Ministar Le Drian i ministrica Turković čestitali su jedno drugome na izuzetno dobrim bilateralnim odnosima koji su ogledaju unutar ''Strategije za Zapadni Balkan''. Izrazili su želju da se što prije potpiše bilateralni sporazum s Francuskom razvojnom agencijom u Bosni i Hercegovini.

Le Drian je žestoko osudio sve oblike propitivanja teritorijalne cjelovitosti i postojanja Bosne i Hercegovine kao države. Kao "svjedok" Daytonskog sporazuma, potpisanog u Parizu 14. prosinca 1995. godine, Francuska ostaje predana teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

''Ministar je pozvao čelnike Bosne i Hercegovine da prevladaju svoje podjele kako bi se usredotočili na stvarne izazove s kojima se zemlja suočava: pravilno funkcioniranje demokratskih institucija, posebno na razini središnje države; konsolidacija vladavine prava, posebno neovisnosti pravosuđa, te ekonomski i socijalni razvoj. Podsjetio je na punu podršku Francuske europskoj perspektivi Bosne i Hercegovine, koja podrazumijeva provedbu strukturnih reformi koje je utvrdila Europska komisija, a podržalo Vijeće EU'', priopćeno je iz francuskog ministarstva za Europu i vanjske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close