Odlučeno

Lagumdžija novi predsjednik VSTV-a

Predsjednik se danas birao između Biljane Simeunović, Halila Lagumdžije i Srđana Force.
Vijesti / Politika | 10. 02. 2021. u 12:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Rekao sam i ostajem pri tome i da je rezultat bio drukčiji nastavio bih raditi u Vijeću u punom kapacitetu i dao bih sve od sebe da surađujem s predsjednikom. Očekujem od svih članova Vijeća da razmišljaju na način kao što sam ja sada rekao i obećavam da ću uložiti maksimum – i ljudske i stručne kapacitete da ovo Vijeće radi kako je to propisano Zakonom i podzakonskim aktima”, kazao je novoizabrani predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Halil Lagumdžija.

On je tijekom prihvaćanja kandidature kazao kako smatra da je dovoljno upoznat sa svim što se radi te da će mu radno i životno iskustvo dati mogućnost da radi kvalitetno.

"Pozvat ću sve kolege, članove VSTV-a da ubuduće radimo kao tim", kazao je Lagumdžija.

Podsjetimo Halil Lagumdžija je u VSTV izabran umjesto bivšeg člana Dragomira Vukoje. 

Novog predsjednika u vrućoj fotelji krovne pravosudne institucije očekuje mnogo posla i reformi u posrnulom bh. pravosuđu, a naročito nakon brojnih afera koje su se vezale za prethodnog predsjednika Milana Tegeltiju koji je napustio tu funkciju pod pritiskom javnosti.

Uoči današnje sjednice VSTV-a na Twitteru se oglasio i šef Delegacije EU u BiH Johann Sattler.

"Važan dan za VSTV. Očekujem da rukovodstvo VSTV-a koje će danas biti izabrano vrati povjerenje građana u neovisnost i nepristrasnost pravosuđa kao i da ključne pravosudne reforme usmjeri na pravi put. VSTV svojim primjerom mora predvoditi pozitivne promjene", napisao je Sattler.

Tko je Lagumdžija?

Rođen je 1960. godine u Rudom. Na Pravnom fakultetu u Sarajevu diplomirao je 1985. godine. Kao diplomirani pravnik počinje raditi u tvrtki “Poliester” Priboj- Srbija od 1986. godine. U periodu od ožujka 1994. do sredine listopada 1995. godine obavljao je dužnost potpredsjednika i predsjednika Izvršnog odbora okruga Goražde.

Na dužnost sudca Okružnog vojnog suda Goražde imenovan je 17.10.1995. godine i istu je obavljao do osnivanja Županijskog suda Goražde 04.09.1996. godine, gdje je radio kao sudac sve do 30.06.2010. godine.

Od listopada 2001. godine do lipnja 2003. godine obavljao je dužnost predsjednika tog suda. Za sudca Suda BiH imenovan je 27.05.2010. godine, a na dužnost je stupio 01.07.2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close