Novi savjetnk

Kusturica: Komšić je na tanjuru dobio slobodu da danas slobodno viče ''Tito''

''Bez tako stečene slobode koja mu je donesena na tanjuru, ne bi danas Željko Komšić mogao punih usta uzvikivati "Tito", niti bi mogao govoriti o NATO savezu'', rekao je Kusturica.
Vijesti / Politika | 09. 12. 2018. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica izjavio je da je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik posljednji političar koji ne dopušta da mu strana veleposlanstva i trećerazredni činovnici kroje politiku.

Kusturica je za list Blic rekao da je Dodik utoliko svojim kolegama u Predsjedništvu čudo, jer oni svoju slobodu vide pod NATO-om, a Dodik u odnosu na prošlost i budućnost.

Srpski reditelj je ukazao i na to, da su ''Srbi svoju slobodu kroz vijekove osvajali i da je od nikog nisu dobili'', javlja RTRS.

S tim u vezi, naveo je da su dvije Jugoslavije stvorene kao kompromis u kojima su se ''najvećim dijelom Hrvati i muslimani borili na neprijateljskoj strani''.

Kako je dodao,''bez tako stečene slobode koja mu je donesena na tanjuru, ne bi danas Dodikov kolega Željko Komšić mogao punih usta uzvikivati "Tito", niti bi mogao govoriti o NATO savezu''.

Kopirati
Drag cursor here to close