''Javni cirkusi''

Kukić: Grabar Kitarović već godinama ne doživljavam ozbiljno

"Njih zanima zapadna Hercegovina, zanima ih prostor od Stoca do Livna i zanima ih prostor Srednje Bosne gdje također mogu mahati zastavama i prikupiti koju tisuću glasova'', kazao je Kukić.
Vijesti / Politika | 28. 11. 2019. u 16:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gospođu Kolindu Grabar-Kitarović ja već godinama ne doživljavam specijalno ozbiljno, bojim se da se prije radi o hrvatskoj nacionalnoj sramoti nego o političarki koja zaslužuje pažnju", kazao je za N1 profesor Slavo Kukić povodom posjete predsjednice Hrvatske Bosni i Hercegovini.

"S druge strane brine činjenica da iza te gospođe stoji hrvatska državna politika, to onda znači da u tim svojim javnim cirkusima, ona nije usamljena, dakle ne solira, jer su njeni istupi dio službene hrvatske politke", dodao je Kukić.

Na pitanje kako gleda na izjave da neće odustati od prava Hrvata u BiH, kazao je:

"Ja mislim da je to klasično bacanje prašine u oči, iz dvije perspektive. Prvo, kakve su njezine ovlasti po Ustavu RH, nikakve iz te perspektive. I drugo, ako se hoće pomoći mislim da onda nije način da se pomaže svojim sunarodnicima u BiH mahanjem barjacima, dizanjem adrenalina u predizbornim kampanjama, naprotiv put je sasvim drugačiji, da se motiviraju svoje trvtke da ulažu u BiH, kapital po pravilima po kojima se on ulaže svugdje u svijetu u dijelovima BiH gdje su Hrvati nominalno većinski da na taj način se ljudi zapošljavaju, da nisu priseljeni odlaziti iz svoje domovine, da tu ostaju i da na taj način utiru put za sigurniju budućnost. To gospođa predsjednica, a niti hrvatska državna vlast ne rade, jer njima BiH treba zbog njihovih unutarnjih stvari, ne zbog specijalnog interesa za sunarodnjake u BiH", kazao je Kukić o dodao:

"Njih zanima zapadna Hercegovina, zanima ih prostor od Stoca do Livna i zanima ih prostor Srednje Bosne gdje također mogu mahati zastavama i prikupiti koju tisuću glasova sve što je izvan tog rejona, koji donosi glasove kandidatima HDZ-a bez obzira za kakve se funkcije natječu u Hrvatskoj oni će naprosto ignorirati kao što ignoriraju gotovo svakodnevne pozive u pomoć banjalučkog biskupa Franje Komarice, kao što ignoriraju njegova upozorenja da je na prostoru ove Biskupije gdje je živjelo preko 150 tisuća Hrvata danas svega 7 ili 8 tisuća. Prema tome, nitko ne pokazuje empatiju, to ni kod koga tamo ne pali, ali to je dokaz da njih stvarno stanje ovdje Hrvata u BiH ne zanima. Njih zanima kako će osvojiti tri saborska mandata, kako će dobiti 20 ili 30 tisuća glasova u predsjedničkoj utrci i s tim se priča završava, a zauzvrat će oni dati po kojem samostanu, crkvi, popu ili fratru po nekih desetak tisuća maraka i tu se priča završava.''

 

Kopirati
Drag cursor here to close