Neće moći

Kriza već na vidiku: Zastupnici neće dolaziti na sjednice

Stevandić je u priopćenju pozvao na dogovor i poštovanje volje naroda izražene na izborima.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2019. u 09:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Kluba zastupnika "Srpski klub" u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić potvrdio je da zastupnici iz reda srpskog naroda danas neće nazočiti izvanrednoj sjednici.

Stevandić je u priopćenju pozvao na dogovor i poštovanje volje naroda izražene na izborima.

''Bilo bi'', dodao je, ''krajnje vrijeme da se formira Vijeće ministara BiH i odblokira rad povjerenstva za njegov izbor kako bi smo mogli na legalan i zakonit način formirati radna tijela ovog parlamenta i otpočnemo da rješavamo nagomilane probleme građana''.

''Ne prihvatimo izmišljanje problema i nametanje rješenja s ciljem da se mi iz Republike Srpske targetiramo u javnosti i lažno okrivimo za opstrukciju i nerad jer je uzrok opstrukcije i nerada upravo blokada formiranja Vijeća ministara, a posljedica toga moguća paraliza institucija s nesagledivim posljedicama kako po europsku agendu tako i po samu Bosnu i Hercegovinu, što je već predmet prigovora i kritika iz Europske unije'', navodi Stevandić u priopćenju.

Nitko iz RS-a, kako je kazao, u pobjedničkoj koaliciji ne snosi ni minimum odgovornosti zbog navedenih blokada i zbog toga ne mogu prihvatiti sudjelovanje na današnjoj vanrednoj sjednici Parlamentarne skupštine, ''jer bi time pristali da rade pod ucjenama i diktatu''.

''Još jednom sve pozivamo na dogovor i poštovanje volje naroda izražene na izborima kako se nastala politička kriza i napeta situacija u BiH, ne bi potpuno izmakla kontroli'', istaknuo je Stevandić.

Kopirati
Drag cursor here to close