Zastupnički dom

Krišto: Problemu migranata pristupiti na ustavan i sistemski način

Sjednica je prekinuta jer istoj nisu nazočili izaslanici iz RS.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2019. u 13:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ) kazala je danas da migrantska kriza nije problem samo jednog kantona, ali potrebno mu je pristupiti na ustavan i sistemski način. 

Sjednicu na kojoj se trebalo raspravljati o ovoj temi prethodno je prekinula jer joj nisu nazočili zastupnici iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska zbog čega nije bilo moguće osigurati punopravno odlučivanje. 

Ipak, kaže, da iako je sjednica bila zakazana pred zastupnicima nije bilo materijala ni od institucija niti od zastupnika, koji su tražili hitnu sjednicu, osim prijedloga zaključaka Gradskog vijeća Bihaća. 

''Zar o njima treba raspravljati Parlamentarna skupština BiH tim više jer u njima stoji da su oni obavezali političke predstavnike s tog područja BiH da se bave ovom temom'', pojasnila je Krišto, dodajući da nikakav akt nije došao ni od Ministarstva sigurnosti BiH. 

Govoreći o zastoju kada je u pitanju formiranje novog saziva Vijeća ministara BiH nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, ponovila je da njena politička stranka inzistira na tome da se vlast u BiH što prije uspostavi, a za HDZ prioritet bi bila izmjena Izbornog zakona.

Kopirati
Drag cursor here to close