Klub Hrvata

Krešić: HDZ preko Doma naroda štiti vitalni kladioničarski interes

''U prvom redu želim istaknuti da dio izaslanika iz reda hrvatskog naroda a koji dolaze iz HDZ-a nema pravo da govori u ime čitavog Kluba Hrvata'', poručio je.
Vijesti / Politika | 17. 06. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanik u Klubu Hrvata Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Boris Krešić reagirao je na istup izaslanika iz reda hrvatskog naroda a koji dolaze iz HDZ-a.

''U prvom redu želim istaknuti da dio izaslanika iz reda hrvatskog naroda a koji dolaze iz HDZ-a nema pravo da govori u ime čitavog Kluba Hrvata. Ovim putem odbacujem insinuacije i lažne tvrdnje dužnosnika HDZ-a stacioniranih u Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, u kojima se člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića optužuje za rušenje Ustavnog poretka BiH, a u vezi sa konstatacijom člana Predsjedništva BiH o nemogućnosti ukidanja Vijeća naroda RS bez prethodnog ukidanja Doma naroda FBiH.

Potpuno je suludo da politička stranka koja u svojoj povijesti ima pokušaj državnog udara, zbog čega im se bivši predsjednik Ante Jelavić nalazi u bjekstvu od pravosudnih organa države Bosne i Hercegovine, uopće govori o rušenju i zaštiti ustavnog poretka.

Demokratska fronta na čelu sa predsjednikom Komšićem, ima potpuno pravo da izrazi svoj stav u pogledu izmjene ustavnog ustrojstva Bosne i Hercegovine u skladu sa europskim i demokratskim standardima. To što bi te promjene u konačnici dovele do toga da HDZ u Domu naroda ne može štititi svoj vitalni kladioničarski interes, problem je HDZ-a, a ne DF-a i građana Bosne i Hercegovine'', poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close