Izborni zakon

Grabar-Kitarović za svaki trenutak, Čović za projekt B

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako treba iskoristiti svaki trenutak da se pokuša doći do dogovora.
Vijesti / Politika | 14. 05. 2018. u 14:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Treba iskoristiti svaki trenutak da se pokuša doći do dogovora oko izmjena Izbornog zakona BiH'', rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak u Mostaru, ocijenivši kako očekuje od bh. političara da pokažu odgovornost za budućnost.


''Ukoliko to ne bude moguće, onda se doista nadam da će političari pokazati apsolutnu odgovornost za budućnost države i da će dogovoriti stabilnu vladu koja će upravljati državnom u procesu koji je ključan pred BiH u sljedećih nekoliko godina'', naglasila je hrvatska predsjednica, dodavši da se to posebno odnosi na razdoblje u iščekivanju pregovora s EU, jer, kako je rekla, tada BiH treba imati stabilnu vladu koja će provoditi reforme "koje nisu uvijek popularne".

S druge strane, Dragan Čović, čelnik HDZ-a BiH rekao je kako bilo kakve aktivnosti oko izmjena Izbornog zakona više nemaju smisla te da bi narušile sve demokratske odnose i principe.

''Sada ćemo se prilagoditi, imamo nove aktivnosti koje su drugačije nego što smo se pripremali. Govorim o HDZ-u. Ovako ćemo s nekim drugim planom, mi idemo u projekt B. Nastojat ćemo da ova grupacija stranaka uvjerljivo dobije izbore", kazao je Čović.

Hrvatska predsjednica obećala je svaki vid podrške Republike Hrvatske našoj zemlji, zbog čega je odbila komentirati napade na suverenitet BiH od strane nekih bh. političara.

''Kad je riječ o pitanju položaja hrvatskog naroda, smatramo da je kroz sve vidove zakonodavstva, uključujući i izborno, neophodno osigurati konstitutivnu jednakopravnost sva tri naroda. Nastavit ćemo štititi prava naroda, jer Hrvati u BiH nisu manjina, ovo je njihova druga domovina'', navela je.

Kopirati
Drag cursor here to close