Politički tempirana bomba

Košarac: Šefik bi ponovno gledao odsijecanje glava

Prema Košarčevim riječima, Džaferovićev zahtjev predstavlja kršenje ustavnih prava i uvredu za ogroman broj građana Republike Srpske, smatra Staša Košarac
Vijesti / Politika | 01. 09. 2021. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović predstavlja političku tempiranu bombu za sve narode i građane BiH jer "ne može da izađe iz ratne uloge prvog policijskog i obavještajnog pendreka srednje Bosne".

Skandalozno i opasno

''Šefik bi ponovo gledao političko odsijecanje glava liderima Srba i Republike Srpske, baš kao što je tijekom rata gledao glavosječe i zločince pod njegovom komandom i kontrolom. Ta vremena su definitivno prošla i nikad se više neće vratiti - rekao je Košarac za Srnu, komentirajući Džaferovićev zahtjev Christianu Schmidtu da smijeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prema Košarčevim riječima, Džaferovićev zahtjev predstavlja kršenje ustavnih prava i uvredu za ogroman broj građana Republike Srpske, koji su na izborima izrazili svoju volju da njih i Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH predstavlja Milorad Dodik.

''Džaferovićev zahtjev je skandalozan i opasan pokušaj poništavanja izborne volje 368.210 građana Republike Srpske! Niko nema pravo da donese takvu odluku, a ponajmanje nelegalno imenovani stranac, kojeg je u BiH, mimo volje svih strana potpisnica Dejtonskog sporazuma, pozvala jedna grupa stranih diplomata'', poručio je Košarac.

Ocijenio je da antiustavni i nedemokratski zahtjevi poput Džaferovićevog ne doprinose rješavanju bilo kojeg problema u BiH, već su u funkciji dobivanja ulja na vatru i provociranja kontraproduktivnog stranog intervencionizma.

Promocija SDA i Bošnjaka

''Riječ je o klasičnoj promociji politike SDA i Bošnjaka, čiji čelnici pune dvije i po desetljeća prizivaju strance da interveniraju protiv Srba i Republike Srpske. Sve veći broj zemalja u Europi i u svijetu uviđa da to nije politika, već neviđen politički kukavičluk, bježanje od odgovornosti, suočavanja sa stvarnošću i realnim političkim stanjem u BiH'', zaključio je Košarac.

Podsjetimo, nakon što se član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pojavio na sjednici Predsjedništva BiH, nije usvojena nijedna odluka jer nije glasovao ni za jednu odluku.

Prepucavanja

Džaferović je nakon sjednice za medije rekao kako je riječ o blokadi države BiH .

''Očekujem da međunarodna zajednica poduzme određene aktivnosti, prije svih visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt kako bi se ova situacija razriješila i da BiH normalno funkcionira'', kazao je.

Nakon Džaferovićevih izjava reagirao je i Dodik, koji je rekao da je "visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt je igrač Bošnjaka".

Dokaz za to, poručio je Dodik, je činjenica da je "njegov kolega iz Predsjedništva Šefik Džaferović pozvao visokog predstavnika da djeluje, pa čak i na njegovu smjenu".

''Razumljivo je da Bošnjaci, muslimani, u BiH žele visokog predstavnika da obavlja stvari koje oni žele. To potvrđuje da je on njihov igrač a ne svih. Ovu situaciju u BiH je moguće rješiti dijalogom, ili može ostati ovakvo stanje. Može se zakazivati sjednica koliko hoće'', rekao je Dodik.

Inače, iako je dogovoreno da predstavnici iz RS ne sudjeluju u radu institucija BiH, Dodik se prvo u Predsjedništvu pojavio tokom posjete turskog predsjednika, a onda danas i na sjednici Predsjedništva BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close