Bez podjela

Kordić u posjeti mostarskoj "Prosvjeti": Mostar mora biti primjer drugima

"Smatramo da se vidi u kojem smjeru mi radimo. Nema razloga da suradnja ne bude još bolja. Vjerujem da možemo još bolje i više uraditi za naš grad i građane. Želja nam je da se svi sprijateljimo i taj cilj smo uspjeli ostvariti", naglasio je Kordić.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2021. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić posjetio je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo "Prosvjeta" te dao potpunu podršku njihovom radu. 

Kordić je upoznao prisutne sa svojim idejama i planovima kada je u pitanju kulturna scena Mostara.

Mostar uzor drugima?

"Smatramo da se vidi u kojem smjeru mi radimo. Nema razloga da suradnja ne bude još bolja. Vjerujem da možemo još bolje i više uraditi za naš grad i građane. Želja nam je da se svi sprijateljimo i taj cilj smo uspjeli ostvariti", naglasio je Kordić.

Gradonačelnik je naglasio i da se Mostar mora izdići iznad podjela i biti primjer za druge gradove.

Naime, Kordića je ugostila predsjednica SPKD "Prosvjeta" Sanja Bjelica Šagovnović koja ga je obavijestila o dosadašnjem radu.

"Ovo Društvo zajedno s SPKUD 'Gusle' i uz podršku Srpske pravoslavne crkvene općine Mostar nositelj je svih srpskih kulturnih aktivnosti u Mostaru među kojima su 'Šantićeve večeri poezije', 'Svetosvska besjeda', 'Božićni koncert' te 'Prosvjetina škola srpskog jezika, istorije i kulture'", kazala je Bjelica Šagovnović.

Grad kulture

Ona je naglasila da "Prosvjeta" kroz svoje djelovanje i aktivnosti nastoji obogatiti multietničku kulturnu scenu grada Mostara i dati doprinos da Mostar bude prepoznat kao grad kulture, međusobnog uvažavanja i bolje mjesto za život.

Foto: PR / Kordić u posjeti mostarskoj "Prosvjeti"

"Želimo da Mostar bude otvoren i napredan europski grad i mi iz 'Prosvjete' dat ćemo svoj maksimalan doprinos", istaknula je Bjelica Šagovnović te naglasila kako "Prosvjeta" ima dobru suradnju i s druga dva nacionalna društva HKD "Napredak" i BZK "Preporod", istaknula je Bjelica Šagovnović.

 Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Velibor Milivojević pohvalio je rad i djelovanje "Prosvjete" te naglasio da se mora prepoznati i podržati rad i kvalitet.

"Prosvjeta je na dobrom putu. I do sada je dobro radila, te dala doprinos da se obogati kulturna scena Mostara. Kroz kulturne sadržaje možemo obogatiti i turističku ponudu grada", naveo je Milivojević dodajući da kultura može biti jak integrativni faktor.

Kopirati
Drag cursor here to close