Formiranje vlasti

Koordinacija Srba Mostar želi ministra u Vladi HNŽ

''Koordinacija Srba Mostar ima kvalitetne kandidate koje može predložiti za bilo koji resor u budućoj Vladi'', kažu iz ove organizacije.
Vijesti / Politika | 21. 03. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Koordinacija Srba Mostar pozdravlja napredak u procesu formiranja Vlade HNŽ, a posebno stav da se za ministre imenuju autentični predstavnici naroda'', istaknuto je iz ove organizacije.

Ističe se i kako je u ''prethodnim sazivima Vlade HN, na čelo jednog od ministarstava je bivao imenovan Srbin predložen od hrvatskih ili bošnjačkih stranaka i bez ikakvih konzultacija s bilo kojom organizacijom koja skuplja Srbe''.

''Smatramo da se Koordinacija Srba Mostar u prethodnom razdoblju svojim radom nametnula kao legitimni predstavnik srpskog naroda i pozivamo političke stranke koje vode proces da nam omoguće učešće u daljnjim razgovorima o formiranju Vlade i time mogućnost utjecanja na izbor ministra srpske nacionalnosti u budućoj Vladi HNŽ, a samim tim i na druge procese vezane za rad Vlade'', dodaju iz ove organizacije.

Kažu da ''Koordinacija Srba Mostar ima kvalitetne kandidate koje može predložiti za bilo koji resor u budućoj Vladi''.

''Nadamo se da će HDZ i SDA prepoznati važnost ovog pitanja za srpsku zajednicu u ovoj županiji i prihvatiti stavove Koordinacije Srba Mostar po pitanju izbora ministara iz reda srpskog naroda'', stoji na kraju priopćenja koje potpisuje Dušan Golo.

Kopirati
Drag cursor here to close