Pao dogovor

ZDK: Dogovoreno održavanje Skupštine

Konstituirajuća sjednica osmog saziva Skupštine ZDK-a 23. studenog
Vijesti / Politika | 20. 11. 2018. u 18:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Skupština ZDK

Konstituirajuća sjednica osmog saziva Skupštine Zeničko-dobojskog kantona bit će održana u petak, 23. studenog - dogovoreno je danas na radno-konsultativnom sastanku predsjedavajućeg Skupštine Jasmina Duvnjaka s predstavnicima devet političkih stranaka koje su osvojile mandate na Općim izborima 2018 za kantonalnu skupštinu. 

U svečanom dijelu sjednice zastupnici će položiti zakletvu te potpisati izjavu o prihvaćanju mandata, a nakon toga će uslijediti izbor klubova konstitutivnih naroda.  

''U ovom sazivu, zasada, nemamo Klub zastupnika Ostalih tako da se taj klub neće ni konstituirati. Iza toga predstoje ostale aktivnosti koje su vezane za formiranje Kolegija, donošenje odluke o izboru novog rukovodstva Skupštine - predsjedavajući i dva zamjenika te odluke o izboru privremene komisije za izbor i imenovanje'', rekao je Duvnjak. 

Dodao je da nema informacije da li su svih 35 izaslanika u pisanoj formi prihvatili mandate, ali da ih u petak očekuje na sjednici. 

Naveo je da će, ako do tada iz SIP-A BiH dobiju uputstva i pravila za izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta FBiH, donijeti i odluku o izboru izaslanika iz Skupštine ZDK-a za Dom naroda FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close