Mlada nada bh. politike

Konstantin Savić udarao pečat oca koji je u zatvoru

Savić smatra da se ovo događa jer je više od 100 prijava podnio protiv Osnovnog suda u Tesliću, ali i protiv pojedinih tužitelja.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2018. u 08:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok teslićki odvjetnik Marijan Savić robija u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Doboj, njegov sin Konstantin Savić (26), koji je također po struci pravnik, a po želji i budući političar, suočava se sa kaznenom prijavom koja ga tereti za falsificiranje.

Za dvadesetšestogodišnjaka se, preciznije, sumnja da se o zakon ogriješio od početka veljače pa do sredine ožujka, nezakonito udarajući pečat svog oca.

"Sumnja se da je kao stručni suradnik u odvjetničkom uredu, koji je izbrisan iz Imenika odvjetnika Odvjetničke komore RS, više puta napravio lažnu ispravu tako što je neovlašteno upotrijebio pečat", priopćeno je jučer iz PU Doboj.

Nezavisne neslužbeno doznaju da ga terete da je tu lažnu dokumentanciju slao teslićkom sudu i dobojskom tužiteljstvu. Magistar pravnih znanosti iz Teslića, koji je svojevremeno bio i kandidat za općinskog načelnika, stoga je prijavljen Okružnom javnom tužiteljstvu Doboj zbog sumnje u falsificiranjee isprave.

Konstantin Savić, međutim, negira da se o zakon ogriješio i tvrdi da Tužiteljstvo njegovu krivnju neće uspjeti dokazati.

"Marijan Savić, odvjetnik, je moj otac. I ja radim u njegovom odvjetničkom uredu i nikad nisam njegov pečat neovlašteno koristio. Nikad!", ustvrdio je Konstantin.

Dodao je da smatra da se ovo događa jer je više od 100 prijava podnio protiv Osnovnog suda u Tesliću, ali i protiv pojedinih tužitelja. Osim toga, on ovu prijavu povezuje i sa njegovim zahtjevom za upis u Imenik odvjetnika u RS.

"Moje ime skinuto je sa dnevnog reda, a ja se želim samostalno baviti odvjetništvom. Sada, faktički, ako se protiv mene pokrene bilo kakva istraga, nisu me dužni upisati u Imenik", tumači Konstantin Savić.

U izjavi za "Nezavisne", Konstantin ocjenjuje da će novonastala situacija pozitivno utjecati na njegove afinitete kada je riječ o politici.

"Kandidirat ću se za zastupnika u NS RS, a možda, ako budem imao većih financijskih sredstava, i za predsjednika RS", naglasio je Savić junior.

Na pitanje gdje mu je trenutno otac, Konstantin Savić je rekao da nam to ne može reći i da to moramo pitati Marijana Savića. Kada smo mu rekli da je Marijanov telefon nedostupan, Konstantin se nasmijao i rekao da ne zna gdje mu je otac.

"Nezavisne" su, zato, Savića seniora locirale. Potvrđeno je da je Marijan Savić pravosnažno osuđen na pet mjeseci za proizvodnju, odnosno prodaju droge.

"M.S. se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Doboj", rekla je za "Nezavisne" Suzana Bajbić-Borić, glasnogovornica Osnovnog suda u Tesliću.

Konstantin Savić bio je nezavisni kandidat na prošlim lokalnim izborima, a u utrci za načelnika općine Teslić osvojio je 507, odnosno mršavih 3,01 posto glasova.

Stekao je popularnost na društvenim mrežama zbog svojih izjava, a jedan od ciljeva, koje je predstavio, jeste da, kako je rekao, "uredi" pravosuđe u RS, pa i na razini BiH. On, međutim, ima i plan B, pa i C. Primjera radi, životna želja mu je da živi u Berlinu, Parizu ili u Velikoj Britaniji.

"Volio bih tamo biti profesor i zato izučavam tržište kapitala. To mi je želja i volio bih se odseliti tamo", govorio je ranije Savić.

Kopirati
Drag cursor here to close