Cijeni doprinos

Konaković: Tužan sam zbog Komšića, on je izgubljeni političar

''Komšić je jedan izgubljeni političar, nadam se da će jednog dana shvatiti šta je uradio u posljednje dvije godine'', rekao je Konaković.
Vijesti / Politika | 04. 11. 2020. u 18:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, rekao je danas za N1 da je tužan zbog Željka Komšića jer njegov raniji doprinos cijeni, ali ne i ono što je radio u protekle dvije godine.

Konaković je dodao da mu je i pored svega, Komšić bliži od Fahrudina Radončića.

''O Željki Komšiću imam bolje mišljenje, Radončić je prepredeni političar, snalazio se vješto i ne cijenim ono što on radi. Najteže je njemu i njegovim ljudima. Komšić je jedan izgubljeni političar, nadam se da će jednog dana shvatiti šta je uradio u posljednje dvije godine. No, nije bio takav. On se danas ponaša gore od Radončića, ali mi je nekako bliži. On je legalno izabran u Predsjedništvo, zamjeram mu da što kao predstavnik hrvatskog naroda nije relaksirao političku scenu. Zašto ne posjeti sredine gdje su Hrvati većina'', rekao je lider Naroda i pravde.

''Tužan sam jer njegov doprinos u ratu cijenim, i kao političara sam ga cijenio. Kako može gledati brutalne napade na Srđana Mandića, ne reagira ni na šta što dolazi iz SDA. Zaustavio je jedan zdrav proces, nešto što utiče na budućnost naše djece. Ja njemu više odgovaram na ono što on govori'', poručio je on.

Konaković je pojasnio da i dalje smatra da je Aljoša Čampara ''bio vojnik SDA'' te da razumije njegov potez.

Kopirati
Drag cursor here to close