Persona non grata

Komšiću 'noga' i u Žepču

Inicijativa je usvojena s 15 glasova za, 4 protiv i 6 suzdržanih.
Vijesti / Politika | 30. 10. 2018. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinsko vijeće Žepča, općine u sjevernome dijelu BiH prva je u utorak donijela službenu odluku da se član BiH Predsjedništva Željko Komšić, koji je na nedavnim izborima u toj zemlji izabran glasovima Bošnjaka za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, proglasi nepoželjnom osobom na području ove općine.
 
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Žepča klub Hrvata predložio je da se novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić u ovom gradu proglasi ´personom non grata´.

Kako su izvijestili iz Radio Žepča, koji objavljuje inforrmacije sa zasjedanja Općinskog vijeća ova je inicijativa usvojena s 15 glasova za, 4 protiv i 6 suzdržanih. Žepče je tako postala prva općina čije je općinsko vijeće i službeno Komšića proglasilo nepoželjnim, šireći tako otpor novoizabranom članu Predsjedništva BiH za kojega hrvatski dužnosnici kažu da je nametnut Hrvatima glasovima Bošnjaka.  

Ranije je pet većinskih hrvatskih županija te više od 25 načelnika i  predsjednika općinskih vijeća javno proglasilo Komšića nepoželjnim.

Nedavno je 10.000 Hrvata u Mostaru prosvjedovalo protiv izbora Željka Komšića za člana predsjedništva.
Zbog njegova izbora koji je rezultat odredaba izbornoga zakona prijeti politička i ustavna kriza u zemlji. Na izborima je Komšić glasovima Bošnjaka pobijedio Dragana Čovića za kojega je po tvrdnjama iz Hrvatskog narodnog sabora  BiH glasovalo 80 posto Hrvata, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close