Zbog ozbiljnih stvari

Bruka s veleposlanikom: Je li bilo kavice?

''Veleposlanik Srbije nije pozvan na kavu i ćaskanje, niti je itko s njim toliko blizak da bi s njim pio kavu i ćaskao, nego je pozvan zbog ozbiljnih stvari koje se tiču dvije države''
Vijesti / Politika | 13. 09. 2021. u 15:23 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savjetnik Željka Komšića Davor Vuletić odbacio je tvrdnje veleposlanika Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića da ga je pozvao na kavu, te istaknuo kako je srbijanski diplomatski predstavnik bio pozvan na ozbiljan razgovor.

''Uopće nisam komunicirao direktno s veleposlanikom, nego kako to praksa nalaže s Veleposlanstvom. Veleposlanik Srbije nije pozvan na kavu i ćaskanje, niti je itko s njim toliko blizak da bi s njim pio kavu i ćaskao, nego je pozvan zbog ozbiljnih stvari koje se tiču dvije države'', dodao je Vuletić.

Ukoliko veleposlaniku nije jasno što je uradio odbijajući poziv predsjedavajućeg Željka Komšića na konsultacije, Vuletić je predložio veleposlaniku da se konsultira s nekim tko ima "ozbiljno diplomatsko iskustvo, a ne s kolegama iz BIA-e".

Đorđević je odbio jutros doći na razgovor u Predsjedništvo BiH na poziv predsjedavajućeg Željka Komšića, potvrđeno je ranije iz Ureda predsjedavajućeg.

Tema razgovora trebala je biti uhićenje bh. državljanina Edina Vranja, nekadašnjeg načelnika Odjela kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije (FUP) i prvog čovjeka Odjela za organizirani kriminal.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije potvrdilo je da su uhitili državljanina Bosne i Hercegovine E. V. (1965), navodeći da je za njim bila "raspisana policijska potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika".

''On se tereti da je u razdoblju od siječnja 1993. do listopada 1994. godine kao islednik u logoru u Goraždu sudjelovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske'', navedeno je.

MUP Srbije je dodao kako je "osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati", nakon čega će "uz kaznenu prijavu, biti priveden Tužiteljstvu za ratne zločine u Beogradu".

Kopirati
Drag cursor here to close