Susret

Komšić u Mostar došao po savjete

Za pretpostaviti je kako je Komšić zatražio savjete za predstojeću kampanju, a u čelnici mostarske agencije i ranije je imao podršku.
Vijesti / Politika | 17. 05. 2018. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Demokratske fronte, Željko Komšić, tijekom boravka u Mostaru gdje je govorio na tribini o političkoj situaciji u BiH, krenuo je, čini se, i s ozbiljnim pripremama za kampanju koja slijedi pred listopadske izbore.

Naime, Komšić se u gradu na Neretvi susreo sa Seminom Ajvaz, šeficom katedre za komunikologiju Univerziteta Džemal Bijedić i direktoricom agencije za političko komuniciranje Polis.

Za pretpostaviti je kako je Komšić zatražio savjete za predstojeću kampanju, a u čelnici mostarske agencije i ranije je imao podršku.

Naime, u jednom je intervjuu pred prošle izbore Ajvaz izjavila kako je Komšić jedini brend na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.

''Mnogi ga nazivaju 'fenomen Željko Komšić' jer je jedini uspio osvojiti dva mandata zaredom kao član Predsjedništva BiH. To je jedini političar koji je, zahvaljujući bošnjačkim glasovima, kao Hrvat ušao u Predsjedništvo BiH. Njegovi nastupi su dosta srčani, spontani, s mnogo emocija, izjave su jako smjele. To je političar koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dakle, svi u Bosni i Hercegovini imaju neko mišljenje o Željku Komšiću. On svojom pojavom i vizualnim identitetom poručuje: 'Ja sam kao vi', a primijetila sam da uvijek govori u prvom licu množine, uvijek rečenice započinje s 'Mi' i smatra se istinskim državljaninom Bosne i Hercegovine'', rekla je o Komšiću Ajvaz.

Kopirati
Drag cursor here to close