O tome se šuti

Komšić tajno priča sa Kolindom?

Srna pak podsjeća kako je Ured hrvatske predsjednice ranije iznio stav da Komšića ne smatra "legitimnim, niti relevantnim sugovornikom" jer je nametnut Hrvatima u BiH.
Vijesti / Politika | 13. 11. 2019. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Komšić rekao je kako s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, ipak, povremeno izravno komunicira iako se o tome šuti, objavila je Srna.

Naime, predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić optužio je dužnosnike iz Hrvatske da po svijetu šire netočne informacije o prijetnji koju terorizam predstavlja u BiH, a takvu pretpostavku iznio je i tijekom posjete Parizu, gdje je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu prenio uvjeravanja da njegove tvrdnje o BiH kao regionalnoj terorističkoj "tempiranoj bombi" nisu zasnovane na činjenicama.

"Ne znam je li pametno i mudro pretpostavljati u ovom slučaju, ali moja je pretpostavka da to dužnosnici iz Zagreba koriste možda i u bilateralnim razgovorima s drugim šefovima država, premijerima... Riječ je o notornoj neistini - mi imamo precizne podatke koje nismo sami skupljali, već i u suradnji s prijateljskim zemljama, zemljama partnerima, u saradnji službi bezbjednosti ne samo u BiH i regiji već i mnogo šire", rekao je Komšić.

Srna pak podsjeća kako je Ured hrvatske predsjednice ranije iznio stav da Komšića ne smatra "legitimnim, niti relevantnim sugovornikom" jer je nametnut Hrvatima u BiH.

"Hrvatsko vodstvo daje sebi previše za pravo da intervenira u stvarima koje su unutarnje pitanje BiH i nemaju veze s hrvatskom unutrašnjom politikom, a posebne ne s vanjskom", rekao je Komšić.

Komšić i Makron su se na crvenom tepihu pred Jelisejskom palatom zadržali duže nego što je to bilo predviđeno protokolom i pritom razgovarali.

 

Kopirati
Drag cursor here to close