Posjet

Komšić stiže u Mostar

Udruga građana "Sinovi Mahale" iz Mostara danas u 17.30 sati organizira svečano otvaranje novoizgrađenog objekta "Spomen soba agresije na Mostar"
Vijesti / Politika | 14. 06. 2019. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić nazočit će danas na otvaranju novoizgrađenog objekta "Spomen-soba agresije na Mostar", u naselju Donja Mahala u Mostaru, priopćilo je Predsjedništvo BiH.    

 Udruga građana "Sinovi Mahale" iz Mostara danas u 17.30 sati organizira svečano otvaranje novoizgrađenog objekta "Spomen soba agresije na Mostar". 

Memorijalna soba proteklog rata upotpunila je Šehidsko spomen-obilježje, koje su Sinovi Mahale sagradili u mostarskom naselju Donja Mahala, a koje se sastoji od spomen-česme i parka, u kome su izloženi eksponati iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., priopćili su iz spomenute udruge. 

Projekt spomen-sobe napravio je mostarski arhitekt Anel Jakirović, a napravljena je kao izložbeni prostor sa stalnom postavkom ratnih fotografija na mobilnim štafelajima, koji omogućavaju da se soba brzo i lako pretvori u salu sa sjedećim mjestima, u kojoj će se moći pogledati video zapisi i dokumentarci iz rata. 

Spomen soba bit će mjesto u kojem će se obilježavati svi važniji datumi iz razdoblja agresije na Mostar, kao i svi važni datumi iz cijele BiH.  


Kopirati
Drag cursor here to close