Predstavnik BiH

Komšić stigao u New York

Tijekom boravka u Americi predsjedavajući Predsjedništva BiH obavit će još nekoliko sastanaka sa stranim dužnosnicima.
Vijesti / Politika | 20. 09. 2021. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić doputovao je u New York na 76. zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih naroda (UN), doznaje Klix.ba.

Već u ponedjeljak Komšić bi se trebao sastati s generalnim tajnikom UN-a Antoniom Guterresom. Tijekom boravka u Americi predsjedavajući Predsjedništva BiH obavit će još nekoliko sastanaka sa stranim dužnosnicima.

Sigurno je da će tijekom Komšićevih sastanaka glavna tema biti izmjene Izbornog zakona BiH, političke blokade i bojkot Srba u državnim institucijama nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko zakonski zabranio negiranje genocida i veličanje ratnih zločina.

Otvaranje 76. sjednice Generalne skupštine Ujedinjenih naroda održat će se u utorak, 21. rujna, a planirano je da se svjetskim liderima obrati i Komšić.

U New Yorku boravi i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je u nedjelju izjavio kako će se na ovogodišnjem zasjedanju Generalne skupštine UN-a on baviti onim što je važno u regiji "među ostalim i Bosnom i Hercegovinom i pravima Hrvata u BiH".

Kopirati
Drag cursor here to close