Izborni zakon

Komšić sjeo s Europljanima: Pričali smo s Merkel...

Komšić je odgovorio Schmidtu, kazavši kako mu je loša ocjena te da su tri glasačke kutije anticivilizacijske.
Vijesti / Politika | 08. 09. 2021. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić s veleposlanicima svih zemalja članica EU održava sastanak na tremu Izbornog zakona u sjedištu Izaslanstva Europske unije u BiH.

''Razgovarali smo s Merkel, Schmidtov stav nije službeni stav Njemačke'', kazao je poslije sastanka Komšić.

Komšiću su zasmetale izjave novog visokog predstavnika Christiana Schmidta, koji je kazao kako sam Komšić predstavlja Hrvate, a birali su ga Bošnjaci.

"Hrvatima se mora dati mogućnost da se osjećaju zastupljenima, a ne da sve skupa završi recimo nekim oblikom bojkotiranja izbora", rekao je Schmidt tom prilikom.

Komšić je na ovo odgovorio Schmidtu, kazavši kako mu je loša ocjena te da su tri glasačke kutije anticivilizacijske.

''Očito je da će gospodinu Schmidtu trebati još vremena u Bosni i Hercegovini, da se upozna s daytonskim Ustavom, jer to o čemu govori ne postoji u Ustavu, kako bi u konačnici uvidio sve detalje i kompleksnost tematike'', rekao je Komšić komentirajući izjave novog visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta o njegovu izboru u Predsjedništvo.

Naime, Schmidt je izjavio kako je Komšić'' hrvatski predstavnik u državnom predsjedništvu ali su ga više birali Bošnjaci nego Hrvati'' te kako se ''hrvatski dio stanovništva, koji je dodatno smanjen iseljavanjem, osjeća nedovoljno predstavljenim u kompliciranim državnim strukturama".

Kopirati
Drag cursor here to close