Neki novi dogovori?

Komšić: Podržavam Irmu Baraliju za gradonačelnicu Mostara

''Iako smo podržavali Guzina, nemam problem ni s tim da gradonačelnica bude Irma Baralija'', rekao je Komšić.
Vijesti / Politika | 22. 12. 2020. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić kazao je u intervjuu za O Kanal da nema ništa protiv da Irma Baralija iz Bh. bloka bude gradonačelnica Mostara.

''Vi znate da je Koalicija za Mostar podržavala doktora Zlatka Guzina, međutim pojavile su se neke informacije, još uvijek na raziniglasina, jer ne znam da je bilo tko uputio službeni prijedlog ili da se krenulo u službene razgovore, a to je da Irma Baralija bude kandidat za gradonačelnicu'', kazao je Komšić.

Dodaje da osobno nema ništa protiv toga tko će to na kraju biti, iako su kao stranka podržavali doktora Guzina. Sada Komšić kaže da nema ništa protiv da to bude i Baralija ako će to donijeti neku promjenu u Mostaru.

''To zavisi od volje jedne, druge ili treće strane da se na taj način pristupi problemu'', zaključio je Komšić u intervjuu koji će biti večeras emitiran na O Kanalu.

Podsjetimo, osim što se čekaju službeni rezultati izbora u Mostaru, još više se čeka i postizborna križaljka.

''Ono što je u ovom trenutku izvjesno je da će za izbor gradonačelnika biti potrebna dodatna politička koaliranja. Mi od početka naglašavamo da smo spremni za razgovore i političke dogovore sa svim političkim subjektima koje mogu osigurati izbor dr. Guzina za gradonačelnika'', rekao je ranije Salem Marić u ime Koalicije za Mostar.

No, u izbornoj noći je iz BH bloka poručeno kako ne žele koalirati sa SDA.

''Nismo se, za razliku od SDA i njihove koalicije bavili bljuvotinama, kaljanjem ugleda i govorom mržnje. Prilikom odabira partnera dobro ćemo razmisliti kako dalje'', rekla je za Bljesak.info Baralija.

I Nermin Nikšić je objavio kako ''će biti zanimljivo vidjeti koliko će gradskih vijećnika biti izabrano iz stranaka koje su pristale biti ikebana SDA-u na njihovoj listi''.

''Poznajući mašineriju i inženjering SDA vrlo malo, možda samo poneki izuzetak da potvrdi pravilo. O tome kako ćemo se postaviti u budućem Gradskom vijeću odlučit će organi stranke…'', poručio je Nikšić.

Kopirati
Drag cursor here to close