Virus u vrhu

Komšić pobijedio virus, čeka se Čović

Komšić nije hospitaliziran, ali su mu liječnički timovi pomagali tijekom samoizolacije.
Vijesti / Politika | 01. 04. 2020. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, prebolio je infekciju koronavirusom, potvrđeno nam je iz Predsjedništva BiH.

Naime, izolacija u kojoj je Komšić bio nakon posjete Kanadi gdje se susreo s kanadskim premijerom Justinom Trudeom čija je supruga Sophie Grégoire Trudeau zaražena virusom.

Iako se prvotno mislilo kako Komšić nije inficiram, utvrđeno je da je pozitivan na Covid-19 ali se nije željelo s tim izlaziti u javnost kako se ne bi unosila panika u vrijeme kad su se timovi po zemlji pripremali na pandemiju.

Komšić nije hospitaliziran, ali su mu liječnički timovi pomagali tijekom samoizolacije. Istodobno, pojavili su s ei novi slučajevi u Predsjedništvu koje je potvrdilo da je inficiran glavni tajnik. 

S druge strane, prema neslužbenim informacijama, u sličnoj je situaciji i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je na dan kad je Komšić izašao iz samoizolacije, objavio kako ulazi u samoizolaciju.

Iako se službeno objavilo da je to zbog posjete Zagrebu kojeg je, kako je rekao sam Čović, morao uraditi oči u oči, neslužbeno se doznaje da se i u čelnika HDZ-a sumnja na virus zbog čega je trenutno u svom domu iz kojeg neprestano šalje priopćenja o telefonskim konferencijama.

Čović je, podsjetimo, nakon povratka iz Austrije, gdje je primljen u jednu akademiju, podvrgnut testiranju na Covid-19 a javnosti je priopćeno kako je negativan.

Istodobno, na virus su testirani brojni dužnosnici u BiH dok, s druge strane, u javnosti isplivavaju svjedočanstva o tome kako ''obični'' ljudi ne mog tako lako do testa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close