Ganut čestitkom

Komšić pisao kanadskom parlamentarcu: Hvala što ste se sjetili Dana državnosti BiH

''U ime građana Bosne i Hercegovine želim izraziti zahvalnost i na čestitkama koje ste u povodu Dana državnosti uputili'', poručio je Komšić.
Vijesti / Politika | 05. 12. 2018. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio pismo članu Parlamenta Kanade Bobu Bratini, jer se sjetio Dana državnosti BiH.

''Građane Bosne i Hercegovine i mene osobno dojmio se Vaš istup u kanadskom parlamentu, u kojem ste podsjetili na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, i na civilizacijske vrijednosti na kojima je država Bosna i Hercegovina utemeljena. U ime građana Bosne i Hercegovine želim izraziti zahvalnost i na čestitkama koje ste u povodu Dana državnosti uputili'', poručio je Komšić.

Dodao je da je Bratinijevo iskazano priznanje još jedan oblik snažne potpore prijateljske Kanade Bosni i Hercegovini u borbi za suverenitet, teritorijalni integritet i međunarodnopravni subjektivitet.

''Sretni smo što građani Kanade, a naročito građani grada Hamiltona, u Bosni i Hercegovini prepoznaju bogatstvo različitosti, odnosno njezin multietnički i multikulturoški karakter koji naša država baštini od samog postanka. Rastući nacionalizam i ksenofobija u svijetu upućuju sva otvorena i multietnička društva, kakva su vaša i naša, da se tome zajedničkim snagama odupremo. Stoga nas izuzetno raduje da u tim naporima imamo iskrenog i pouzdanog prijatelja i saveznika, kao što smo ga imali i prije 75 godina kada su građani naših država dajući svoje živote za mir i slobodu izvojevali pobjedu nad fašizmom. Unatoč zemljopisnoj udaljenosti, nas zbližavaju vrijednosti koje kroz svoju povijest promoviramo i koje ćemo nastaviti promovirati'', poručio je Komšić.

Imajući u vidu aktivan angažman bosanske zajednice u kanadskom društvu, te naslanjajući se na prijateljske odnosne dviju država, Komšić ističe da ga raduje buduća politička, ekonomska i svaka druga suradnja na dobrobit građana i Kanade i Bosne i Hercegovine.

''Prenesite srdačne pozdrave svim građanima Kanade i premijeru Justinu Trudeau'', pozdravio je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close