Klizeći s obje noge

Komšić oštro Čoviću: Šta on ima da priča o kriminalu!

Željko Komšić reagirao je na "napade koji dolaze od strane HDZ-a i dijela političkih struktura u Sarajevu, koje nastoje nastale probleme u SDA fakturusati DF-u".
Vijesti / Politika | 02. 03. 2020. u 20:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić reagirao je na "napade koji dolaze od strane HDZ-a i dijela političkih struktura u Sarajevu, koje nastoje nastale probleme u SDA fakturusati DF-u".

Odgovarajući na navode Dragana Čovića, Komšić je poručio:

"Čović je simbol kriminala i gospodar laži. Uništio je Aluminij i rastjerao radnike, lažući da će riješiti probleme koje je napravio. Šta on ima da priča o kriminalu", Komšić. 

Komentirajući "sinhroniziranu medijsko - političku kampanju koja ima za cilj probleme unutar SDA na silu i medijskom kampanjom, fakturisati DF-u" Komšić je istaknuo:

"Nažalost pojedini mediji, ali i stranke takozvane "Republike Sarajevo", iz dnevno-političkih razloga i s tim povezanihm interesima, iskrivljuju moju izjavu o pokušajima kupovine zastupnika DF-a od strane drugih političkih opcija, što se događalo, pa prave nemoguću paralelu sa slučajem o kojem se sada govori u javnosti", naglasio je Komšić.

"Kada se nama u DF-u nuđenjem novca otimalo i pokušavalo oteti zastupnike i vijećnike, pojedini mediji su nažalost iz najblaže rečeno neznanja, pomagali u tome, pričama o raspadu DF-a, naročito pred zadnje izbore. Potpuni je cinizam porediti pokušaje kupovine poslanika DF-a od strane drugih opcija, što se tada čak i slavilo, i porediti sa ovim što se sada događa. Time se nas u DF-u i mene osobno silom želi uvući u blato u kojem nikada nismo ni bili niti ćemo da budemo. Međutim, od tih pokušaja na kraju neće biti ništa, ma koliko pojedinici pa i neke političke organizacije spinovale i u tome se trudile", zaključio je Komšić, a prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close