Stigao odgovor

Komšić odgovorio Puljiću: Pomoli se za žrtve poglavnika Pavelića

Komšić je savjetovao Puljiću da se pokloni žrtavama Hitlerovog ratnog druga poglavnika Pavelića i pomoli se za njihove duše.
Vijesti / Politika | 15. 10. 2018. u 20:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željko Komšić je odgovorio kardinalu Vinku  Puljiću na njegove navode kako su Hrvati po zakonu protjerivani, te kako je i Hitler došao po zakonu na vlast. 

Komšić je savjetovao Puljiću da se pokloni žrtavama Hitlerovog ratnog druga poglavnika Pavelića i pomoli se za njihove duše. 

„A ako već pokazuje toliki interes za zločinačke likove kao što je Hitler i za povijest, onda mu savjetujem da čim prije ode u Jasenovac ili bar na takozvanu Topolu užasa koja se nalazi na bosanskohercegovačkoj strani i pokloni se sjenama nevinih, zaklanih, maljem ubijenih žrtava Hitlerovog ratnog druga poglavnika Pavelića i pomoli se za njihove duše. Na taj način bi napravio povijesni odmak od ustasluka i ustaskih zločina, a koji se od njega očekuje kao od kardinala“, navodi se u odgovoru Željka Komšića na upit TV1.

Podsjećamo, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić ocijenio je u nedjelju kako se Hrvatima u BiH oduzimaju prava te se to predstavlja zakonitim, na što je poručio kako je i Hitler na zakonit način stigao na vlast.

"U vrijeme 1945. zakon nam je oteo imovinu i uništio sve što je hrvatsko i inteligentno. Po zakonu smo bili protjerivani i po zakonu je i Hitler došao na vlast. No pitanje je kakav je taj zakon pod kojim se oduzimaju prava jednom narodu i želi ga se izbrisati da je tu živio, kao što se to želi Hrvatima u Bosni i Hercegovini", rekao je kardinal Puljić u propovijedi na misi u povodu 560. obljetnice prvoga spomena općine Žepče. 

Puljić je aludirao na izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda 

Kopirati
Drag cursor here to close