Odgovorio Milanoviću

Komšić objasnio zašto Hrvatska dolazi u sukob s NATO-om

“Mi smo u proteklim godinama i proteklim danima pokušavali objasniti hrvatskim dužnosnicima da je ono što traže u BiH nespojivo s NATO-om''
Vijesti / Politika | 13. 06. 2021. u 15:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Zbog forsiranja prevaziđenog etničkog koncepta konstitutivnosti naroda Hrvatska dolazi u sukob s NATO-om. Vrlo je jasno iz presuda Europskog suda za ljudska prava, da se u BiH treba odbaciti taj koncept, kao što je jasno da smo se u Programu reformi (ANP) obvezali na jednakopravnost svih građana, a ne na tzv. konstitutivnost naroda", kazao je Željko Komšić, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Teško da jedna Hrvatska, ističe on, može zaustaviti ono što je interes NATO-a, k tome zalažući se za ono što nisu NATO i EU standardi.

“Mi smo u proteklim godinama i proteklim danima pokušavali objasniti hrvatskim dužnosnicima da je ono što traže u BiH nespojivo s NATO-om. Sad u NATO-u trebaju odlučiti jesu li im važniji standardi i interesi alijanse, ili antinato i antieuropski standardi dužnosnika iz Hrvatske. Dobro je da se situacija kristalira i da stvari postaju jasnije”, zaključuje Komšić.

Podsjetimo, Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske kazao je danas kako se neće dati suglasnost na završnu deklaraciju NATO-a jer “netko ima problem da se u njoj spominje Daytonski sporazum i tri konstitutivna naroda”. Dodao je da deklaracija izgleda kao da ju je pisala neka “nevladina udruga iz Sarajeva”, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close