Kandidat

Komšić o obrazu i ćeifu

''Obraz je velik, a ja to nudim", rekao je Komšić na pitanje što nudi Hrvatima ''s obzirom da je stvorena atmosfera da je pravi Hrvat samo onaj ko je iz HDZ-a?''.
Vijesti / Politika | 24. 01. 2018. u 22:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Obraz je velik, a ja to nudim", rekao je Komšić na pitanje što nudi Hrvatima ''s obzirom da je stvorena atmosfera da je pravi Hrvat samo onaj ko je iz HDZ-a?''.

"Moja ambicija da se ja kandidiram jeste da zaustavim ovu histeriju koja dolazi od HDZ-a. To je moja ambicija. Dragan Čović je personifikacija, vođa te priče, da zaustavim tu histeriju. Dosta ljudi, ne može ovako više. Evo vidite da ne može. Šta god da uradite, kakav god vi da sistem smislite, da cjepkate, dijelite, ucjenjujete, prijetite, neće moći, neće moći. Doći će netko, ne moram to biti ja, uvijek će se pojaviti netko tko će se boriti protiv toga", kazao je Komšić za N1.

Video: N1 Pressing: Željko Komšić


"Nije mi politički ćeif da porazim Čovića, ali jeste cilj. Nije meni ćeif da se bilo s kim svađam. Gledam da izbjegnem svađe koliko god mogu. Ali kad se dotjera car do duvara, onda mi kažu da moram popiti apaurin. Ja ne idem u osobni rat s Čovićem, idem u rat protiv koncepta podjele ove zemlje. Nije to stvar granica, fizičke podjele, nego podjele u glavi", naveo je Komšić.

"Moja kandidatura nije usmjerena da nanese bilo kakvu štetu SDP-u, nego histeriji i ambicijama da se FBiH podijeli. Ja ne tvrdim da ću pobijediti, prihvatiti ću rezultat kakav god bude. Mogu zamisliti da sjedim s Dodikom u Predsjedništvu. Privatno bi razgovor mogao biti čak i prijatan, zvanično bi bio žešći sigurno", kazao je Komšić na pitanje da li je njegova kandidatura usmjerena protiv nekoga.

Rekao je kako misli da je sadašnji predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić kandidat za Predsjedništvo BiH ispred SDA.

''Mislim da je Zvizdić ipak najbliži kandidaturi ali ne moram biti u pravu. Radončić se malo ušutio u posljednje vrijeme. Radončić je 2014. mogao biti član Predsjedništva da mi nismo imali sa Bošnjakom, malo mu je falilo. U toj priči je profitirao Izetbegović, oštećen Radončić. Ne znam sada kakav rejting ima, mi nismo istraživali javno mnijenje još. Nagledao sam se svakakvih anketa, većinom stranačkih i onda uvijek sumnjate da li je to tako. Treba nam objektivna anekta koju će uraditi neko nezavisan", rekao je Komšić.

Kopirati
Drag cursor here to close