Premašio Vučića

Komšić o Milanoviću: Šarlatan opasnih namjera

Željko Komšić je kazao da u Ustavu BiH ne piše da je on predsjednik Hrvata, već je, precizira, "član Predsjedništva iz reda tog naroda".
Vijesti / Politika | 23. 09. 2021. u 13:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić kaže da je izjavom, da je predsjednik svih Hrvata, predsjednik Zoran Milanović premašio čak i, kako je naveo, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji ne govori da je predsjednik svih Srba.

"To što sam čuo, to je vrhunac gluposti i anakronizma u regiji. Čak ni Vučić ne govori da je predsjednik svih Srba", rekao je Komšić u izjavi za Al Jazeeru Balkans.

Komšić, koji boravi u New Yorku bez suglasnosti tročlanog Predsjedništva BiH, kaže da hrvatski predsjednik nastupa kao "poglavica" cijeloga naroda, a ne kao predsjednik jedne države.

Za Milanovića je rekao da je "čovjek opasnih namjera" ili "šarlatan opasnih namjera".

Ukazao je da u Ustavu BiH ne piše da je on predsjednik Hrvata, već je, precizira, "član Predsjedništva iz reda tog naroda".

"Svatko onaj tko krene s komentarima o BiH, preporučujem da pročita Ustav BiH. Ni ja ne komentiram načine kako bi oni trebali organizirati Hrvatsku", rekao je Komšić, koji je u New Yorku sudjelovao u radu Generalne skupštine UN.

Milanović je ranije u New Yorku rekao da ne zna u kom svojstvu je i Komšić na Generalnoj skupštini UN i u čije ime govori, kao i da je on predsjednik svih Hrvata, koji imaju hrvatsko državljanstvo.

Komšić je u izjavi potvrdio i da će se ponovo kandidirati za člana Predsjedništva BiH na narednim izborima.

Njega, međutim, ni u ovom mandatu ne priznaje hrvatska zajednica u BiH i službeni Zagreb, jer je u Predsjedništvo izabran glasovima Bošnjaka, piše Tanjug.

Stoga je reforma Izbornog zakona godinama u fokusu javnosti u BiH, kojom se, između ostalog, traži da drugi narodi svojom izbornom voljom ne mogu da nameću predstavnike na najvišim državnim funkcijama.

Kopirati
Drag cursor here to close