Vojska

Komšić: S Rusima nema priče

"Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o Oružanim snagama BiH, jer su one kao i druge državne institucije neupitna kategorija", poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Vijesti / Politika | 20. 10. 2021. u 07:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Veleposlanik Ruske Federacije, Igor Kalabuhov svojim komentarom o Oružanim snagama Bosne i Hercegovine učinio je ono što sama Rusija radi već duže vremena, a to je miješanje u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine. Neće biti nikakvog razgovora niti dijaloga o Oružanim snagama BiH, jer su one kao i druge državne institucije neupitna kategorija", poručio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Kako ističe Komšić, "Oružane snage Bosne i Hercegovine formirane su donošenjem odgovarajućih zakona u propisanoj proceduri u Parlamentarnoj skupštini BiH, koja je jedino jedino zakonodavno tijelo države BiH. Tu se uopće ne radi o davanju bilo čije suglasnosti na bilo što, već o klasičnom postupku donošenja zakona, što je praksa ne samo u BIH, već u cijelom demokratskom svijetu", prenosi N1.

"Jasan je povod ovog iskaza vekeposlanika Kalabuhova i on je sadržan samo u jednoj riječi – NATO. Dakle, Rusija ima aktivan angažman na Zapadnom Balkanu u sprječavanju pojedinih zemalja da postanu članice NATO saveza. Što se tiče BiH, naš put je jasan, i definiran odlukama institucija države BiH", zaključio je član Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close