Prijedor

Komšić: ''Ne razumijem višedesetljetnu šutnju tzv. legitimnih predstavnika Hrvata o zločinima''

Član Predsjedništva pozvao je vlast i policiju RS-a da u najkraćem mogućem roku pronađu izvršitelje ovog nedjela.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2019. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić osudio je čin rušenja spomenika ubijenim Hrvatima Briševa kod Prijedora te istaknuo kako ''ne razumije višedesetljetnu šutnju tzv. legitimnih predstavnika Hrvata o zločinima koji su počinjeni nad Hrvatima Prijedora'', priopćeno je iz Predsjedništva.

Kako stoji u priopćenju, Komšić je najoštrije osudio čin rušenja spomenika ubijenim Hrvatima u selu Briševo kod Prijedora, nazvavši ga vandalskim i činom mržnje koji je usmjeren protiv malobrojne povratničke zajednice u manjem bh. entitetu.

Briševo kod Prijedora je, navode iz bh. Predsjedništva, simbol stradanja Hrvata, a koje su pripadnici tzv. Vojske Republike Srpske ubili na početku agresije na BiH 1992. godine, u sklopu projekta etničkog čišćenja Bošnjaka, i Hrvata, kao i ostalih pripadnika nesrpske nacionalnosti sa tih područja.

Član Predsjedništva pozvao je vlast i policiju RS-a da u najkraćem mogućem roku pronađu izvršitelje ovog nedjela. U protivnom, navode, smatrat će da je ovo čin koji ima za cilj poslati poruku da Hrvatima nije mjesto u tome entitetu.

Također je dodao da se više nikada, na ovim prostorima, ne smiju ponoviti nikakve Tomašice, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close